Zlatan Ibrahimovic raivostui FIFA-pelisarjalle ja EA:lle: ”Joku on tehnyt nimelläni rahaa jo vuosia”

Zlatan pohtii asioita.

AOP

EDIT kello 17.57: EA julkaisi oman vastineensa Zlatanin väittäisiin. Sen voit lukea täältä.

Tätä nykyä AC Milanissa pelaava Zlatan Ibrahimovic hyökkäsi eilen rajusti EA:ta ja FIFA-pelisarjaa vastaan sosiaalisessa mediassa.

”Kuka antoi luvan käyttää mallinnustani EA Sportsin FIFA-pelisarjassa? FIFpro (ammattijalkapalloilijoiden pelaajayhdistysten kattojärjestö, toim. huom)? En ole minkään pelaajayhdistyksen jäsen ja jos olen, en ole sellaiseen oma-aloitteisesti liittynyt. En ole myöskään antanut FIFprolle tai FIFA:lle lupaa tehdä rahaa nimelläni. Joku on tehnyt nimelläni ja mallinnuksellani rahaa jo vuosien ajan. Aika tutkia asiaa tarkemmin”, Zlatan kertoi sosiaalisen median kanavillaan.

Purkauksen taustalla lienee David Beckhamin sopimus EA:n kanssa . EA maksoi Beckhamin nimestä ja mallinnuksesta FIFA-pelisarjan Ultimate Team -pelimuotoon huhujen mukaan noin 45 miljoonaa euroa. Beckham ei kuitenkaan enää pelaa, joten hän voi itse neuvotella omat sopimuksensa EA:n kanssa.

Beckham löytyy myös uuden sukupolven FIFA-konsoliversioiden kannesta.

Zlatan kertoi asiasta kärkkääseen tyyliinsä, joten voi olla, ettei hän vain ole sopimuskuvioista perillä. Esimerkiksi Zlatanin AC Milan on tehnyt sopimuksen EA:n kanssa siitä, että milanolaisjoukkue löytyy FIFA-pelisarjasta.  Toisaalta mikäli Zlatan ei mihinkään pelaajien kattojärjestöön kuulu ja vaikkapa jollakin tavoin riitauttaisi järjestö-FIFA:n eli kansainvälisen jalkapalloliiton kattojärjestön mahdolliset sopimukset EA:n kanssa, niin tästä voi hyvinkin tulla vielä sotkuisa riita.

Odotellaan, mitä tapahtuu.