Yksi pelimaailman varjelluimmista salaisuuksista paljastui – Tästä ei moni tiennyt mitään!

Maailma on nykypäivänä hyvin erilainen verrattuna esimerkiksi 90-luvun alkupuoliskoon. Nykypäivänä tiedot ja uutiset salaisuuksista sekä niin sanotuista piilotetuista easter egg -kepposista leviävät saman tien kuin kulovalkea. Ennen nettiaikaa pelitieto levisi lähinnä printtimedian kautta.

Nyt yksi pelimaailman suurimmista salaisuuksista on ilmeisesti paljastunut. Lehti Huffington Post on nimittäin vahvistanut tuoreessa artikkelissaan, että edesmennyt popin kuningas Michael Jackson teki kuin tekikin musiikkia Sonic 3:een. Asialla on spekuloitu vuosikausia.

Arvelut Jacksonin osallisuudesta Sonic-musiikkiin lähtivät alun perin siitä, kun 1994 julkaistun Sonic 3:n musiikissa löydettiin yhtäläisyyksiä popparin tuotantoon. Tämän lisäksi tiedossa oli, että Jackson oli tuohon aikaan ollut läheisessä yhteistyössä Michael Jackson: Moonwalker -pelin tiimoilta.

Miksikö salaisuus on pysynyt salaisuutena näin kauan? Sega on aina kiistänyt huhun, vaikka kolme kuudesta pelin säveltäjästä on sanonut Jacksonin tehneen työtä pelin soundtrackin parissa.

Syitä siihen, miksi Jacksonin osallistumista ei ole esimerkiksi tekijäluetteloon laitettu, on ilmeisesti kaksi. Ensinnäkin Jacksonin sanotaan olleen harmissaan lopputuloksesta, sillä kappaleita jouduttiin formaattia varten pakkaamaan hänen mielestään liian paljon. Tämän lisäksi Jacksonilla oli tuohon aikaan meneillään surullisen kuuluisa oikeusjuttu 13-vuotiaan lapsen seksuaalisesta häirinnästä, minkä vuoksi nimen laittaminen peliin ei ollut mediaseksikästä.

Jacksonin ja muiden säveltäjien musiikki oltiin lehden mukaan jo laitettu peliin, kun Sega väittää, että Jacksonin oikeusjutun vuoksi se jouduttiin säveltämään uudestaan. Firmaan tässä vaiheessa musiikkimieheksi saapunut Howard Drossin vahvistaa, että kappaleisiin korkeintaan tehtiin tuossa vaiheessa enää pienen pieniä editointeja.

Asiasta on huhuiltu vuosikausia, mutta tämä on ensimmäinen kerta, kun pelin parissa työskennelleet työntekijät ovat vahvistaneet huhun. Pelimaailmaa vaivannut mysteeri on siis nyt paljastunut – Michael Jackson teki musiikkia Sonic 3:een!

Loppuun vielä muutama kappalepari, joista Sonicin ja Jacksonin yhtäläisyydet voi havaita.

Carnival Night Zone ja Jam

Lopputekstit ja Stranger in Moscow