Voiko tämä olla totta? – Microsoft vihjaa, että kohta voit myydä myös digitaalisia ostoksiasi

20.03.2016

Digitaalisten pelien markkinat ovat nykyään valtava osa pelibisnestä. Kaikki eivät aineettomista ostoksista jaksa innostua, kun taas toiset ostavat pelinsä jatkuvasti digitaalisina. Asia jakaa ihmisiä, mutta oli miten oli, myös kannattajia sillä on runsaasti.

Microsoft järjesti taannoin Xbox-asiakaskyselyn, jonka yksi mielenkiintoinen kysymys on nyt ponnahtanut erään pelaajan kautta julkisuuteen. Kyselyssä kysyttiin, olisivatko asiakkaat kiinnostuneita mahdollisuudesta myydä digitaalisia peliostoksiaan takaisin 10 %:n hyvitystä vastaan. Hyvitys tapahtuisi pelaajan ostotilille varsinaisen rahan sijasta.

Vastausvaihtoehdot kysymykseen ovat ”Kyllä, monillekin digitaalisille peleilleni”, ”Kyllä, mutta vain muutamille digitaalisille peleille, joita en enää pelaa”, ”En” ja ”En tiedä / En ole varma”.

Screen Shot 2016-03-20 at 13.28.46

Tärkeä asia huomata on, että 10 %:n hyvitys on rahallisesti varsin pieni. jos olet esimerkiksi maksanut pelistä esimerkiksi 69 euroa, saisit ainoastaan 6,90 euroa takaisin. Jos puolestaan olisit ostanut pelin 20 eurolla, palautuisi sinulle myydessä ainoastaan 2 euroa.

Yksi digitaalisten ostojen ongelma luonnollisestikin on, että myyntiarvoa digitaalisilla ostoilla ei tavallisesti ole ollut ollenkaan. Käytettyjen fyysisten pelien markkinoilla puolestaan on tyypillistä, että 60 euron pelistä saa vielä puolenkin vuoden jälkeen mahdollisesti jopa 20 euroa, eli 33 % takaisin. Vaikka Microsoftin idea onkin siis sinänsä hyvä ja bonusta, tuntuu 10 %:n takaisinostohinta jo loukkaavankin pieneltä, etenkin kun summaa ei saa edes takaisin rahana, vaan ainoastaan auttamaan uuteen ostoon.

Lisää luettavaa