Konsolivalmistaja mokasi: järjesti ”naiset pelimaailmassa” -illallistapahtuman ja sen jälkeen bileet, joissa vähäpukeiset naiset tanssivat koulutyttöasuissa

Mitäpä tähän voi sanoa. Joskus eivät asiat mene ihan nappiin, kuten otsikostakin voi lukea.

Microsoft järjesti parhaillaan käynnissä olevan San Franciscon Game Developers Conferencen yhteydessä illallistapahtuman teemalla ”women in gaming”. Vain muutama tunti tämän jälkeen vuorossa olivat suuret juhlat, joissa vähäpukeiset naiset tanssivat koulutyttöasuissa. Kyseessä on luonnollisestikin varsin huonoa ja ennen kaikkea noloa PR:ää.

Kuvat juhlista ilmaantuivat nettiin, kun Tin Man Gamesin työntekijä Kamina Vincent twiittasi asian julkisuuteen:

Pidän tanssimisesta ja pidän devaajien kanssa puhumisesta. Mutta en täällä GDC16-juhlassa. Kiitos vain, kun saitte minut ajettua pois juhlastanne. –– Aion tehdä virallisen valituksen asiasta huomenna. En aio sietää tällaista. Ensin yritän rohkaista naisia mukaan tälle alalle ja sitten tällaista tapahtuu.

 

Kun kuvat päätyivät twitteriin, alkoi asiasta nopea kommenttimyrsky, johon Microsoftkin otti äkkiä kantaa.

Ensin asiaa pahoitteli Xboxin markkinapäällikkö Aaron Greenberg:

Todella pettynyt tästä, aion puhua tiimin kanssa asiasta”, Greenberg twiittasi.

Pian tämän jälkeen Xbox-pomo Phil Spencer julkaisi lausuntonta The Vergen kautta:

Edustimme kuluneella viikolla Xboxia ja Microsoftia GDC-messuilla tavalla, joka ei ollut johdonmukaista eikä arvojemme mukaista. Se oli täysin väärin, eikä sitä tulla hyväksymään. Tiedän, että petimme monet ihmiset toimillamme ja olen henkilökohtaisesti sitoutunut varmistamaan, että pidämme jatkossa korkeampia standardeja. Meidän täytyy varmistaa, että monimuotoisuus ja mukaan ottaminen ovat keskeisiä asioita jokapäiväisessä liiketoiminnassamme ja keskeisissä arvoissamme. Aiomme toimia paremmin tulevaisuudessa.

Spencer julkaisi myöhemmin myös pidemmän ja monisanaisemman lausunnon, jonka voit lukea englanniksi täältä.