Videopelien joukkorahoitus jyrkässä laskussa: Kickstarterissa kerätty todella vähän viime vuoteen verrattuna

Joukkorahoitus on viime vuosina kerännyt merkittävästi rahaa videopelikehitykseen ja mahdollistanut monia projekteja, jotka muutoin olisivat jääneet vailla rahoitusta. Nyt näyttää kuitenkin siltä, että joukkorahoituksessa on tapahtumassa merkittävä muutos.

Polygon kertoo brittiläisen konsulttiyhtiö ICO Partnersin raportista, jonka mukaan videopelien tukeminen Kickstarterissa on lähtenyt jyrkkään laskuun. Vuoden 2016 ensimmäisen kuuden kuukauden aikana joukkorahoituspalvelussa kerättiin vain 8,2 miljoonaa dollaria videopeleihin, siinä missä viime vuonna samalla aikavälillä lahjoitettiin yli 20 miljoonaa dollaria.

ICO Partnersin mukaan syitä on useampia, erityisesti suurten Kickstarter-projektien vähentyminen. Pieniä ja huokeita peliprojekteja onkin tuettu nyt entistä enemmän, siinä missä suuria projekteja ei ole edes ollut tarjolla samassa määrin kuin viime vuonna. Raportin mukaan videopeliprojektien määrä on ylipäätään laskenut Kickstartersissa, kuin myös ”roskaprojektien” (eli kohteiden, jotka eivät saa lainkaan tukijoita).

Jää nähtäväksi, kuinka joukkorahoituksen rooli tulee kehittymään pelialalla. Kickstarter-projektien ja -tukijoiden vähentymiseen voivat vaikuttaa myös muut joukkorahoituspalvelut.

Lisää luettavaa