Videopeleissäkin vieraillut David Bowie on kuollut – Muistatko nämä esiintymiset?

11.01.2016

Vasta pari viikkoa sitten koko maailmaa järkytti Motörheadista tunnetun rokkitähden Lemmy Kilmisterin poismeno. Kuten Tiltkin uutisoi, Kilmisterin tiedettiin olevan suuri videopelien ystävä. Tänään puolestaan leviävät uutiset toisen musiikkimaailman ikonin, David Bowien, kuolemasta. Myös Bowiella oli mielenkiintoisia yhteyksiä pelimaailmaan.

David Bowien on vahvistettu menehtyneen rauhallisesti omassa kodissaan 18-kuisen syöpätaistelun jälkeen. Lontoossa syntynyt rokkari vietti 69-vuotissyntymäpäiväänsä vain kaksi päivää sitten. Mielenkiintoista on, että Lemmy puolestaan kuoli 70-vuotiaana neljä päivää syntymäpäivänsä jälkeen. Uutiset kertovat, että David Bowie salasi syöpänsä viimeiseen asti.

David Bowien vaikutukset niin musiikki- kuin pelimaailmaankin ovat kiistattomat. Legenda ehti julkaista 26 studioalbumia, joista ensimmäinen tuli ulos jo vuonna 1967 ja viimeisin, Blackstar, Bowien syntymäpäivänä eli ainoastaan kaksi päivää ennen hänen kuolemaansa. Voi siis olettaa, että levyä tullaan myymään runsaasti, sillä taiteen arvon katsotaan yleensä nousevan taiteilijan poismenon jälkeen.

Pelimaailmasta moni muistaa Quantic Dreamsin Omikron: Nomad Soulin, joka julkaistiin juuri ennen vuosituhannen vaihtumista vuoden 1999 marraskuussa. Bowie teki pelissä kaksi kameota nimellä Boz, osallistui tarinankerrontaan ja suunnitteluun sekä sävelsi peliin useita kappaleita. Alla on kokoelma Bowien kohtauksista pelissä sekä pelin tunnusmusiikki.

Nomad Soulin lisäksi Bowie oli vastikään mukana myös Metal Gear Solid V: Phantom Painin soundtrackissa kappaleella Man Who Sold The World. MGS:ää ajatellen huvittava sattuma on myös, että Bowie julkaisi vuonna 1974 albumin nimeltään Diamond Dogs.

David Bowie, kuten Lemmynkin, muistamme sinut ikuisesti.

Lisää luettavaa