Aiemmista venäläiskytköksistä syytetty Helsingin Jokerit mukaan NHL 23 -peliin: ”Tunteita herättävä jääkiekkobrändi”

Jokerit mukaan uuteen änäriin.

02.02.2023

EA Sports on solminut kumppanuuden Helsingin Jokerit ry:n kanssa. Yhteistyön myötä Jokereiden viralliset peliasut lisätään NHL 23 -peliin 2. helmikuuta julkaistavassa päivityksessä.

Jokereiden viralliset 22–23-kauden koti- ja vieraspeliasut lisätään NHL 23 -pelin EASHL ja Hockey Ultimate Team -pelimuotoihin.

Edellisen kerran Jokerit on ollut osa NHL-pelisarjaa vuonna 2013 julkaistussa NHL 14 -pelissä.

“Jokerit on edelleen yksi Euroopan tunnetuimmista ja eniten tunteita herättävistä jääkiekkobrändeistä. On hienoa tarjota Jokereiden junioripelaajille ja koko Jokerit-yhteisölle mahdollisuus edustaa joukkuettaan NHL 23 -pelissä”, sanoo EA SPORTS:in Sr. International Marketing Manager Jason Nikkinen.

Jokerit on kulkenut viime vuosina kohusta kohuun, ja etenkin joukkueen epämääräiset salailut sen omistuksen suhteen ovat aiheuttaneet kysymyksiä. Venäjän hyökättyä Ukrainaan Jokerit ilmoitti helmikuussa 2022 jättävänsä KHL-kauden kesken ennen pudotuspelien alkua.

”Kenkä puristaa ennen kaikkea siitä, että presidentti Vladimir Putin oli perustamassa KHL:ää, ja siitä tuli pehmeän vallankäytön väline Venäjän ulkopolitiikassa. Jokerit edisti siis usean vuoden ajan venäläistä valtiollista propagandaa pelaamalla Venäjällä jääkiekkoa”, historiantutkija Markku Jokisipilä kertoi Apu-lehden sivuilla täällä.

Hartwall-areenan pääsponsori Hartwall irtisanoi markkinointisopimuksen halliyhtiön kanssa.

”Halli on elävä muistomerkki niistä riskeistä, joita Jokereiden KHL-seikkailun kaltaisiin retkiin ja venäläisen pääoman ottamisesta urheilubisneksen pyörittämiseen liittyy”, Jokisipilä kertoi artikkelissa.

On kuitenkin huomioitava, että EA:n yhteistyösopimus on nimenomaan Jokerit ry:n, ei maineensa menettäneen Oy:n kanssa.

Voit katsoa aihetta koskevan lanseerausvideon alta.

 

Lisää luettavaa