Vastuullista elektroniikkaa: Trust sai EcoVadis Gold -sertifioinnin

Trust panostaa ympäristöön.

07.03.2024

Trust kuuluu nyt parhaaseen viiteen prosenttiin ympäristö- ja sosiaalivastuuseen keskittyvistä yrityksistä, jotka tuottavat vastuullista kuluttajaelektroniikkaa.

EcoVadis on yritysten vastuullisuusarviointien globaali standardi. Arviointi kattaa vastuullisuuden neljä teemaa: ympäristön, työ- ja ihmisoikeudet sekä eettiset asiat ja hankinnat.

Trust sai EcoVadis Gold -sertifioinnin ensimmäisen kerran vuonna 2022 johtuen yrityksen vahvoista panostuksista ympäristöön, sosiaalisiin seikkoihin sekä koulutukseen. EcoVadis otti tiukemmat vaatimukset käyttöön tammikuussa, ja siksi on erityisen merkittävää päästä kultatasolle jälleen tänä vuonna.

”Olemme erittäin ylpeitä saadessamme jälleen tänä vuonna EcoVadis Gold -palkinnon. Se korostaa Trustin sitoutumista vastuullisuuteen kaikilla ympäristöön, sosiaalisiin suhteisiin ja johtamiseen liittyvillä alueilla”, toteaa Trustin toimitusjohtaja Jeroen Hoogland ja jatkaa: ”Yhä useamman yrityksen hakiessa EcoVadis-luokitusta ja vaatimusten tiukentuessa on aivan erityistä, että Gold-statuksemme säilyy.”

Viime vuosina Trust on jatkanut vastuullisuusmatkaansa muun muassa vahvistamalla seuraavia innovaatioitaan ja hankkeitaan:

  • Sekä tuotteiden että pakkausten ympäristövaikutusten vähentämiseen on panostettu entistä enemmän. Esimerkiksi 40 prosenttia uusista tuotteista sisältää nykyisin kierrätysmateriaaleja, ja pakkaukset ovat täysin muovittomia.
  • FSC-sertifioituja materiaaleja hyödyntävien tuotteiden ja pakkausten määrää on lisätty.
  • Arvoketjun vastuullisuutta on tuettu varmistamalla, että 61 prosenttia kaikista toimittajista on BSCI-sertifioituja.
  • Tulevaisuudessa yritys pyrkii valmistamaan 80 % uusista tuotteista kierrätysmateriaaleista ja 90 % kaikista uusista pakkauksista FSC-sertifioidusta pahvista. Uudistetun EcoVadis Gold -statuksen sekä jatkuvan vastuullisuussitoumuksensa myötä Trust on valmis tekemään yhä enemmän ympäristön eteen vuonna 2024 ja siitä eteenpäin.

    Lisää luettavaa