Vakava syytös: ammattipelaaja on kusettanut pelaajia yli kymmenen vuoden ajan, tienaa yhä 10 000 euroa kuussa pelistriimeillään

Vakavia syytöksiä.

25.05.2021

Wirtual-nimisen Youtube-käyttäjän kanavalla on julkaistu video, jolla lyödään tiskiin kovia syytöksiä ja todisteita Trackmania-pelaaja Riolua kohtaan.

Videolla esitellään seikkaperäisesti, miten Riolu on pelannut Trackmania-sarjan pelejä hidastettuna. Trackmania-ajopeleissä vaaditaan millimetrin tarkkoja suorituksia. Videon todisteiden perusteilla on selvää, ettei Riolu ole voinut ajaa sellaisia suorituksia mitä on ajanut ilman, että hän olisi hidastanut peliä ulkopuolisilla ohjelmilla.

Tämä käy ilmi etenkin verratessa suorituksia nettipeleissä ja offline-tilassa. Näistä jälkimmäiset ladataan pelin maailmanlaajuisille ranking-listoille, ja nimenomaan offline-peleissä Riolu on selvästikin käyttänyt apuohjelmia ratojen pohja-aikoja tehdessään.

Riolu on ollut Trackmania-ammattilainen aina vuodesta 2016 saakka. Todisteiden mukaan on hän kuitenkin valehdellut tuloksistaan jo kymmenen vuoden ajan siitä lähtien, kun alkoi pelata Trackmania-sarjan pelejä 15-vuotiaana.

Mistään pienistä rahoista ei Riolun tapauksessa ole kyse, sillä erään Reddit-käyttäjän mukaan hän tienaa kuussa noin 10 000 euroa striimaamalla Trackmania-pelaamistaan pelisarjan faneille.

Myös pelin julkaisijaa Ubisoftia luulisi video kiinnostavan, sillä Riolu on jo vuosien ajan ollut pelaaja, jonka pelisuorituksia firma on käyttänyt pelin markkinoinnissa.

Katso video alta.

Lisää luettavaa