Vaikka onkin talvi, Tilt listasi kolme kaikkien aikojen parasta skeittipeliä – tsekkaa lista

Kaikkihan sitä kesää toivovat takaisin. Suomen talvi on mitä on, ja seuraavat kuukaudet saamme kärvistellä keskellä pimeyttä, räntää ja loskaa. Vähemmästäkin masentuu.

Onneksi mielikuvissamme voimme aina palata kesälaitumille ja vaikkapa skeittauksen pariin. Tilt päättikin talven pimeyttä paetakseen listata kolme kaikkien aikojen parasta skeittipeliä.

3.

Tony Hawk’s Pro Skater 2

Kulttiskeittaaja Tony Hawkin ensimmäinen nimikkopeli ilmestyi vuonna 1999, mutta Activisonin vuotta myöhemmin julkaisema kakkososa on monille pelisarjan ystäville se kaikkein rakkain. SKATE-kirjainten keräämisestä tuli pakkomielle, ja pistesaalistaan oli pakko parannella aina sen yhden pelin verran – uudelleen ja uudelleen.

2.

Skate Or Die!

Skate or Die! ilmestyi vuonna 1988. Tuolloin markkinoilla ei liian montaa skedepeliä ollut. Peli ilmestyi lukuisille koneille, mutta suomalaisille Skate or Die! on parhaiten tunnettu C64-alustalta, elihän laite pelin julkaisun aikoihin Suomessa kukoistuskauttaan. Pelistä löytyi viisi erilaista skeittikisaa. Piste-ennätyksiä paranneltiin kimpassa, mutta verisintä taistelu oli poolissa ja molemmissa alamäkikisoissa, joissa kisailtiin toista pelaajaa vastaan.

1.

Skate 3

Skate 3 oli nimensä mukaisesti EA:n Skate-pelisarjan kolmas osa, ja se vei pelisarjan huippuunsa. Se julkaistiin vuonna 2010, ja peli paranteli Skate 2 -pelin pelattavuutta parempaan suuntaan. Monelle pelaajalle sen muutokset eivät olleet kuitenkaan tarpeeksi suuria, jotta siihen olisi ihastunut yhtä palavasti kuin pelisarjan kakkososaan.

Näin muutaman vuoden tauon jälkeen Skate 3 on kuitenkin huomattavasti toimivampi kokonaisuus kuin Skate 2. Sen verkkopelikin toimi mainiosti, mutta valitettavasti EA sulki pelin serverit tänä vuonna.