Vähäosaisten kiinalaisten lasten koulu lahjoitti 20 000 dollaria Shenmue 3:n kickstarterille

Shenmue 3:n kickstarter-tarina käy koko ajan mielenkiintoisemmaksi. Nyt ”The Volunteer English Teacher Program” -niminen kiinalainen koulu on lahjoittanut jo 20 000 dollaria Shenmue 3 -projektille. Koulussa opetetaan pikkukylissä sekä orpokodeissa asuville lapsille englantia. Alun perin koulu lahjoitti 10 000 peliprojektille 10 000 dollaria, jolla oli määrä päästä pelin isän Yu Suzukin kanssa lounastamaan. Kiinassa tempauksensa saavuttaman huomion vuoksi koulu kuitenkin päätti laittaa vielä toisenkin 10 000 dollaria likoon.

Emme ole rikkaita!” kommentoi yksi koulun vapaaehtoistyöntekijöistä. ”Kyseessä oli vaikea päätös. Olisimme voineet laittaa 20 000 dollaria suoraan koulun ja sen sisällön ylläpitämiseen, mutta koimme, että tällä tavalla saamme enemmän näkyvyyttä ja tukea kuin millään muulla tavalla.

Niille, jotka eivät vielä tiedä kouluamme. Koulumme nimi on ”The V.E.T. Program”. Löydät meidät Facebookista. Opetamme lapsille ja nuorille aikuisille englantia auttaakseemme heitä heidän opiskelu- ja työuratavoitteissaan. Monet näistä lapsista tulevat pienistä Guilin-alueen kylistä, eikä heillä välttämättä ole mahdollisuutta opiskella muualla.

Me todella tarvitsemme apua saavuttaaksemme tavoitteemme. Olisi mahtavaa, jos voisitte tykätä meistä Facebookissa. Tulemme jossain vaiheessa myös pistämään pystyyn keinon antaa lahjoituksia, mutta emme halua tulla Kickstarterin apajoille tai kinuta ilmaista rahaa.

Koulun edustaja kertoo, että toinen 10 000 dollaria sijoitettiin mahdollisuuteen saada oma NPC-hahmo peliin. NPC:n oli Shenmuen kickstarterissa määrä olla yksi päähenkilö Ryo Hazukin vastustajista.

Emme tosin halua antaa kasvojamme hahmolle, joka hyökkää Ryon kimppuun. Aiomme yrittää kysyä Yu Suzukilta, jos hän voisi laittaa yhden opettaja-avustajistamme johonkin pelin kylistä. He ansaitsevat tunnustusta kovasta työstään. He ovat vapaaehtoisia ja monet heistä tulevat köyhiltä riisifarmeilta.

10 000 dollaria lahjoittaneet saavat myös nimensä peliin erityislahjoittajina. Koulu kuitenkin haluaa ennemmin tekijäluetteloon koulunsa logon ja nettiosoitteen.

Emme mielestäni pyydä liikaa. Uskoisin, että tämä auttaisi meitä saamaan huomiota koulullemme. Arvostamme pienintäkin saamaamme apua. Olisi myös mahtavaa saada Yu Suzuki käymään koulullamme jonain päivänä, mutta emme halua vaatia liikaa.

Lisää luettavaa