Uusi Sound Blaster X5 on Creativen äänisuunnittelun ja muotoilun kulminaatiopiste

Creative Technology julkaisi tänään Sound Blaster X5:n, sen uusimman USB-D/A-muuntimen ja -vahvistinäänikortin, joka täyttää valmistajansa mukaan kaikki arvostelukykyisen audiofiilin toiveet.

02.02.2023

Sound Blaster X5 on Creativen äänisuunnittelun ja muotoilun kulminaatiopiste. Se on myös ensimmäinen Sound Blaster, joka sisältää kaksi D/A-muunninta.

Kaksi Cirrus Logic CS43198 -D/A-muunninta tarjoavat korkean tarkkuuden 32-bittisen / 384 kHz häviöttömän PCM-toiston, jonka ultrakorkea dynaaminen ääniala on jopa 130 dB (DNR). Muuntimet kykenevät myös dekoodaamaan DoP128- ja DSD256-ääniformaatteja, mikä mahdollistaa äänen huipputarkan suoratoiston. Särö loistaa käytännössä poissaolollaan, kun ylinäytteenottoa hyödyntävä monibittinen modulaattori saavuttaa uskomattoman matalan ~0,00018 % harmonisen kokonaissärön (THD).

Sound Blaster X5 tuottaa ääntä jopa 600 ohmin impedanssilla varustetuista studioluokan kuulokkeista (mukaan lukien vaativimmat tasomagneettiset kuulokkeet) 1 ohmin lähtöimpedanssilla varustettuihin herkkiin in-ear-monitorikuulokkeisiin. Xampin 2-kanavaisen kuulokevahvistinteknologian, joka löytyy myös huippuluokan Sound Blaster AE -sarjasta ja Sound BlasterX G6:sta, suunnittelua on parannettu. 2-kanavainen Xamp tarjoaa yhdessä kahden D/A-muuntimen kanssa X5:llä täysin balansoidun kuulokeulostulon ja kuuntelukokemuksen. Seuraavan tason äänentarkkuus tekee debyyttinsä käyttämällä kahta erillistä Xamp-piiriä, jotka vahvistavat vasenta ja oikeaa kanavaa täysin toisistaan eristettyinä koko vahvistusketjun pituudelta, mikä käytännössä eliminoi piirin sisäisen häiriön, kohinan ja signaalien sekoittumisen. Tämän tyyppistä äänisuunnittelua tapaa harvoin tässä hintaluokassa, mikä saa X5:n erottumaan joukosta entistäkin vahvemmin.

Creative-sovellukseen yhdistäminen sallii äänisäätöjen tekemisen 10-kanavaisella taajuuskorjaimella, Acoustic Engine -tehosteiden lisäämisen (kuten Surround, Crystalizer, Bass tai Dialog+) ja keskustelun äänenlaatua parantavan CrystalVoicen käyttämisen. Pelihalujen iskiessä Scout Mode tehostaa pelin äänivihjeitä tarjotakseen kilpailullista etua yksityiskohtia korostamalla.

Sound Blaster X5 tukee myös matalan latenssin ASIO 2.2 -toistoa ja -tallennusta sekä useiden äänisyötteiden ja -lähtöjen helppoa käyttöä.

Laitteessa on kaksisuuntaiset RCA-liittimet, optiset TOSLINK-liittimet, USB-C-ääniportti ja -virtaportti sekä 3,5 mm:n mikrofoniliitin helposti käytettävällä mikrofonin vahvistinnupilla. Tarjolla on myös 4,4 mm:n liitin balansoiduille studiokuulokkeille ja 3,5 mm:n liitin tavallisille kuulokkeille. Kaikki kolme porttia käyttävät kullattuja liittimiä. Mukana on myös Bluetooth 5.0 -vastaanotin ja erillinen USB-A-portti äänelle, jotta sen voi yhdistää langattomiin äänilähettimiin sekä ulkoisiin USB-kaiuttimiin, -kuulokkeisiin ja -mikrofoneihin.

Säätimet on suunniteltu helposti omaksuttavaa käyttökokemusta silmällä pitäen. Sound Blaster X5:n edestä löytyvät painikkeet ja kytkimet ovat helposti niitä kaipaavien saatavilla kätevää käyttöä varten.

Sound Blaster X5 maksaa 319,99 euroa. Se on ostettavissa Creativen verkkokaupasta.

Lisää luettavaa