Ubisoftin hittipeli sai ensimmäisen transsukupuolisen hahmonsa

Kroatialainen Osa on transsukupuolinen.

17.08.2021

Rainbow Six Siegen kolmannen kauden uusi hahmo Osa on transsukupuolinen.

Pelin julkaisija Ubisoft vahvisti asian GameSpot-sivustolle. Crystal Guard on ensimmäinen transsukupuolinen hahmo Rainbow Six Siege -pelissä.

Pelihahmon eli kroatialaisen Anja ”Osa” Jankovićin transsukupuolisuudesta kerrotaan hahmon sivuilla pelin sisällä. Hahmon historian mukaan hän opiskeli Zagrebin yliopistossa, missä tunsi olonsa yksinäiseksi tavallisuudesta poikeavien työskentelytapojensa sekä transitionsa takia.

Pelin kirjoittaja Simon Ducharme kertoo seuraavaa:

”Päätimme jo aikaisessa vaiheessa kirjoittaa peliin transsukupuolisen hahmon. Halusimme, että hahmomme edustavat maailmaa mahdollisimman monimuotoisesti. Kysyimme neuvoa transsukupuolisilta ihmisiltä sillä halusimme Osan olevan mahdollisimman realistinen pelihahmo, mitä tulee hänen taustoihinsa. Myös hänen ääninäyttelijänsä on transsukupuolinen.”

Uuden hahmon tiedote kertoo Osasta näin:

”Crystal Guard -pelikauden hahmolisäys on hyökkäysoperaattori Osa. Tämä kroatialaispioneeri on varustettu luodinkestävällä ja läpinäkyvällä Talon-8-taistelukilvellä, joka voidaan asettaa maahan, ovenkarmeihin tai ikkunoihin suojaksi. Kilpeä voidaan myös kantaa hahmon mukana, mutta aseetta ja juoksematta. Keskiraskaasti panssaroitu ja keskinopeasti liikkuva Osa käyttää pääaseenaan joko 556 Xl -rynnäkkökivääriä tai PDW9-konepistoolia. Käsiaseena Osalla on PMM-pistooli.”

Lisää luettavaa