Tulevan Metal Gear Solidin haasteisiin luvassa helpotusta, mutta vain jos olet valmis näyttämään idiootilta

Hideo Kojima julkisti joulupäivänä MGS V:een tulevan kanahatun.

Metal Gear Solid -kehittäjä Hideo Kojima kiusoitteli faneja lupaamalla joulupäiväksi 25.12. huikean MGS V -paljastuksen. Ja mikä olikaan tuo mieletön paljastus pelistä, joka lukeutuu kiistatta ensi vuoden odotetuimpiin julkaisuihin?

Kotakun mukaan pelikehittäjä paljasti Kojima Station -sarjassaan vain poikkeuksellisen naurettavan kanahatun. Julkaisupäivää tai juonipaljastuksia odottaneet fanit saivat siis pettyä ankarasti. Lisäksi julkistus tuli suorassa stream-lähetyksessä vasta 2 tunnin ja 44 minuutin kohdalla, joten Kojiman trollaus ei ehkä huvittanut joulunvieton tämän vuoksi keskeyttäneitä pelaajia.

Kanahattu ei kuitenkaan ole vain turha asuste, joka saa Snaken näyttämään urpolta, vaan sillä on myös vaikutus peliin. Kun MGS V:ssä kuolee tai jää kiinni tarpeeksi useita kertoja, esittää peli kysymyksen: ”Haluaisitko kanahatun? Kyllä / Ei.”

Kanahatun valitseville pelaajille on luvassa helpotuksia, sillä viholliset reagoivat kanahattuiseen Snakeen hitaammin, eivätkä huomaa häntä yhtä helposti. Pelillisten helpotusten hintana on jatkuva typerältä näyttäminen, sillä hattu pysyy Snaken päässä läpi pelin, myös vakavimpien välivideoiden aikana. Pelaajan leimaaminen kanaksi viittaa tietysti pelkuruuteen.

Alla oleva Kojima Station -video on ajastettu alkamaan kohdasta, jossa Kojima esittelee kanahatun, mutta koko juttu on tietysti japaniksi, joten harvempi suomalaiskatsoja ymmärtänee Kojiman selityksiä. Alla pari lisäkuvaa asusteesta, josta kannattaisi kyllä valmistaa vuoden 2015 joulumyyntiin myös oikea pipoversio. Menisi varmasti kaupaksi.

IF MGS V Chicken 3

Lisää luettavaa