Tilt-toimittaja huomasi: Vuoden kovimmassa pelissä todella suuri viittaus Suomeen!

Häkellyttävä, häkellyttävä fiilis.

Niin sanottu allekirjoittanut hankki Persona 5:n alun perin ennakkoon kovan suitsutuksen vuoksi, mutta se on jäänyt hyllyyn pitkäksi aikaa odottamaan. Nyt peliä on hitaan alun jälkeen tullut pelattua päälle 20 tuntia muutamassa päivässä, ja peli on kyllä aivan ehdotonta rautaa. Harva peli lähtee yhtä hitaasti liikkeelle, mutta keskimäärin pelaajat kuluttavatkin Persona 5:n läpipelaamiseen noin 90 tuntia, joten tämä annettakoon anteeksi.

Pelissä on mukana Ann Takamaki -niminen nuori nainen, jonka kerrotaan pelin sisällä infoissa olevan neljäsosaksi yhdysvaltalainen. Ei ihme, että hahmo on blondi ja muutenkin hyvin epäjapanilaisen näköinen – huolimatta tietenkin anime-tyylisestä kuvituksesta.

Kun sitten tutustuin hahmoon pelin sisällä enemmän, lausui hän tekstillä yllättävästi asuneensa pitkään Suomessa. Mitä ihmettä??? Aloin heti kelailemaan, että ovatko pelintekijät kieroina pistäneet Pleikkarin tunnistamaan, mistä pelaaja on kotoisin. Lyhyen tutkimisen jälkeen kuitenkin löysin netistä, että sukunimi onkin oikeasti Takamäki ja japaninkielisessä versiossa Ann (lausutaan ”Ään”) onkin Anne. Jumaliste!

Meikäpoika se juuri tänään mietti, kuinka hassusti hahmot pelissä lausuvat ja painottavat Takamaki-nimeä, ja sehän onkin saamari sentään suomea!

YouTube video

Japanissa Persona 5 äänestettiin vain muutamia päiviä sitten kaikkien aikojen parhaaksi japanilaiseksi roolipeliksi – ja siinä on hahmo nimeltä Anne Takamäki.

Mind blown.

Lisää luettavaa