Tiesitkö näistä viidestä ovelasta jekusta, joilla höynäytetään pelaajia ja koukutaan ne peleihin?

On ne ovelia, on ne.

29.08.2020

Pelintekijät haluavat tehdä pelikokemuksesta mahdollisimman koukuttavan pelaajille. Mutta miten se oikein toteutetaan?

Eräs pelintekijä paljasti viisi ovelinta pelialan jippoa TikTok-videollaan. Näin sinua höynäytetään.

  1. Ovelat latauspaikat. Aina kun hahmosi tunkee jostain ahtaasta kolosta läpi tai sulkee oven perässään, on aika putsata pelin käyttämät muistit ja ladata uusi alue. Eli nämä scriptatut tapahtumat ovat vain hienoja latausruutuja.
  2. Pieni jeesi ei ole pahitteeksi ensimmäisellä pelikerralla. Etenkin ammuskelupelit voivat käydä turhauttaviksi, joten pelintekijät buustaavaat uusien pelaajien osumavoimaa huomattavasti, jotta he saisivat ensimmäisillä pelikerroilla tarpeeksi tappoja, jotta saisivat luottamusta ja intoa jatkaa.
  3. Viimeinen osa hiparipalkista on valetta. Kun hahmon hiparipalkki alkaa näyttää punaista, on aika ruveta valehtelemaan. Nimittäin lähes kaikissa peleissä juuri sillä viimeisellä hiparipalkin osuudella on huomattavasti enemmän elinpisteitä kuin ennen sitä. Näin pelaaja tuntee olevansa useammin vaarassa ja saa samalla helpommin ”ihmepelastuksia”.
  4. Tekoäly ampuu ohi muutamalla ensimmäisellä kudillaan. Tekoäly on ohjelmoitu ampumaan ohi pari ensimmäistä laukausta, kun hahmosi kurkkaa piilon takaa. Näin myös pelaaja ehtii tähdätä.
  5. ”Kojootin hetki”. Tasohyppelypeleissä on tietynlainen laskelmoitu lagi juuri sillä hetkellä, kun hahmosi pitäisi tipahtaa alas. Juuri tällä ”kojootin hetkellä” pystyt vielä pelastamaan hahmosi varmalta kuolemalta.

Tsekkaa video alta.

@swissevans86Tricks us game developers use on players ##gamers ##gamedev ##gamer ##videogames ##funfacts ##tiktokuk ##fyp ##trivia ##gaming ##uk♬ original sound – swissevans86

Lisää luettavaa