Tiedätkö millaisia pelejä suomalaiset todella pelaavat ja kuinka paljon? – Katso Pelaajabarometrin kiinnostavat tulokset

Kansallisen pelipäivän sivuilla on jaettu kiinnostavat infograafit vuoden 2015 Pelaajabarometrin tuloksista. Alla olevista graafeista selviää muun muassa, millaiset digitaaliset pelit ovat suomalaisten suosiossa ja kuinka paljon eri ikäryhmät niitä pelaavat.

Pelaajabarometrin mukaan suomalaisista 60% pelaa digitaalisia pelejä aktiivisesti, eli vähintään kerran kuukaudessa. Miesten osuus on tässä hieman suurempi kuin naisten, ja miehet käyttävät myös keskimäärin enemmän aikaa pelien parissa kuin naiset. Miehet pelaavat keskimäärin 66 minuuttia pelejä päivässä, kun taas naisilla vastaava luku on 29 minuuttia.

Suosituimmat lajityypit saattavat tulla monelle yllätyksenä. Suomalaisten pelaajien suosiossa ovat erityisesti pulma- ja korttipelit, joita pelaa miehistä 31,8% ja naisista 36,1%. Miehillä seuraavaksi suosituimmat genret ovat strategia- ja ammuskelupelit, naisilla taas simulaatio- ja seikkailupelit. Digitaalisia pelejä pelataan kaikkein eniten mobiililaitteilla.

Kiinnostavaa on myös, että videopelit ostetaan yhä valtaosin kaupasta. 50% aktiivisista pelaajista ostaa pelit pakkauksessa, ja 40% digitaalisesti. Pelaamisen ongelmista puhuttaessa on myös merkittävää huomata, että 89% pelaajista kertoo, ettei pelaamiseen käytetty aika ole aiheuttanut heille ongelmia.

Pelaajabarometrin kiinnostavia graafeja voit tarkastella alta klikkaamalla ne suuremmiksi, ja Pelaajabarometri 2015 löytyy kokonaisuudessaan Tampereen yliopiston sivuilta.