Tekeillä oleva feministinen roolipeli kyseenalaistaa kliseiset sukupuoliroolit

A Princess to Save Me -pelille kerätään rahoitusta Kickstarterissa.

Viime vuosina on käyty jatkuvaa keskustelua naisten kuvaamisesta videopeleissä. Pahimmillaan naishahmot ovat yksiulotteisia pelastettavia tai pelkkää silmäkarkkia, jolla pelejä markkinoidaan miespelaajille. Siksi on virkistävää kuulla sellaisesta pelistä kuin A Princess to Save Me.

Drunk Dragon Gamesin kehittämän roolipelin keskiössä on kidnapattu prinsessa nimeltä Amelia, joka ei tulekaan prinssin pelastamaksi. Prinssi pääsee itse hengestään matkalla prinsessa luo, ja niinpä Amelia saa itse suunnitella pakonsa ja oppia selviytymään pelin fantasiamaailmassa.

Visuaalisesti klassista JRPG:tä muistuttava peli tarjoaa lukuisia loppuratkaisuja riippuen siitä, kuinka pelaaja selviää tehtävästään. Kehittäjien kuvauksen perusteella peli vaikuttaa kannanotolta naisten passiiviseen roolin pelien tarinoissa.

”Peli on keskustelu haavoittuvuudesta, rakkaudesta ja ihmisen omakuvasta,” pelin kehittäjät kuvailevat Siliconeran mukaan. ”Mikä tekee meistä avuttomia? Mitä jos rakkaamme haluavat meidän olevan sellaisia, että he voivat suojella meitä ja kokea itsensä tarpeellisiksi? Mitä jos meidät on kasvatettu uskomaan, ettei meidän tulisi ratkaista ongelmia itse, vaan kysyä sen sijaan apua?”

A Princess to Save Me -pelin kehitykseen kerätään parhaillaan rahaa Kickstarter-kampanjalla, jossa on uutisen kirjoitushetkellä saatu kokoon jo reilut 2 300 dollaria. Keräyksen minimitavoitteena on 10 000 dollaria ja se on auki vielä 17 päivää. Alta voit katsoa pelin esittelyvideon.

Lisää luettavaa