Tässäkö peli, joka pistää hiiviskelyn ja selviytymiskauhun kertaheitolla uusiksi?

17.12.2013

Jos et ole kuullutkaan Républiquesta tai olet jo ehtinyt sen unohtaa, niin ei mikään ihme. Pelin Kickstarter-kampanja suljettiin toukokuussa 2012 yli puoli miljoonaa dollaria kerättyään, ja kunnianhimoisia Kickstarter-projektejahan riittää.

Mutta nyt Républiquen julkaisupäivä on kuitenkin käsillä, ja pelistä on julkaistu alla oleva, sangen vakuuttava traileri. Mukana on kehittäjiä Metal Gear ja Halo -sarjoista, sekä MGS:stäkin tutut ääninäyttelijät Jennifer Hale ja David Hayter.

Vielä kiinnostavampaa on Républiquen omaperäinen näkemys selviytymiskauhusta ja hiiviskelypelistä. Pelin päähenkilönä seikkaileva nuori tyttö yrittää paeta totalitaarisesta poliisivaltiosta, joka on kuin BioShockin futuristinen perillinen. Pelaaja ei niinkään ohjaa päähenkilöä kuin opastaa häntä availemalla ovia ja hakkeroimalla tietokoneita.

Kauhuelementit eivät täysin aukea trailerin myötä, mutta ehkäpä peli yrittää luoda painostavan tunnelman poliisivaltion kaikkialle ulottuvan valvonnan kautta. République ilmestyy 19. joulukuuta Applen iOS-alustoille, ja PC-käännös on luvassa ensi vuonna.

Pelistä kertoo Kotaku.

Lisää luettavaa