Tasohyppelyiden ystävät, huomio! – Tämä uskomattoman kaunis peli ilmestyy jo maaliskuussa

Ori and the Blind Forest saattaa olla vuoden kaunein tasohyppely.

Jos innovatiiviset ja tyylikkäät tasohyppelyt ovat mieleesi, kannattaa varmasti tsekata maaliskuun alulla ilmestyvä Ori and the Blind Forest. Indiekehittäjä Moon Studiosin peli vaikuttaa ennakkopätkien perusteella todella näyttävältä ja tunnelmalliselta kokemukselta.

Ori and the Blind Forestissa pelataan valkoisella suojelushenki Orilla, joka katosi kauan sitten metsään ja tuli karhumaisen, nimettömän otuksen adoptoimaksi. Visuaalinen tyyli tuo mieleen japanilaisen Studio Ghiblin tuotokset Totorosta lähtien, ja Kotakun mukaan myös pelattavuus on huippuluokkaa.

Kiinnostavaa on myös, että pelin tallennusjärjestelmä on suunniteltu osaksi pelimaailmaa. Perinteisten tallennuspisteiden lisäksi pelaajat voivat luoda pikatallennuksia, eli ”soul link” -pisteitä milloin tahansa, mutta näiden luominen kuluttaa pelimaailmasta kerättäviä resursseja. Niinpä pikatallennuksia kannattaa käyttää säästeliäästi.

Ori and the Blind Forest ilmestyy 11. maaliskuuta PC:lle ja Xbox Onelle, ja ainakin jälkimmäisellä hintaa on 19,99 dollaria, eli oletettavasti siinä parinkympin tienoilla myös euroina. Xbox 360 -versio on sekin odotettavissa myöhemmin tänä vuonna.

Alta voit katsoa pelin pitkän prologitrailerin Tokyo Game Showsta, ja vielä alempaa alkuperäisen E3-trailerin.

Lisää luettavaa