Tänään julkaistiin odotettu uutuuspeli – ja sen serverit kyykkäsivät saman tien

Uusi vuosi on kovaa vauhtia käynnissä, ja vähitellen alkaa ilmestyä sellaisia pelejä, joista on viime vuosi puhuttu. Tällä kertaa vuorossa on Street Fighter V, josta on nyt myös lukuisia arvioita ulkona.

Osa lukijoista ehkäpä muistaa viime vuonna, kun Street Fighter V:n testibeta alkoi ja serverit kaatuivat saman tien pitkäksi aikaa. Nyt kun Japanissa vasta ylihuomenna ilmestyvä peli on tänään kuitenkin julkaistu jo Euroopassa ja Pohjois-Amerikassa, ovat serverit taas maissa. Asiaa kommentoi Capcomin oma Street Fighter V:n servereille pyhitetty Twitter:

Tiedostamme, että serveriongelmat haittaavat parhaillaan SFV:n online-toimintaa ja pyrimme selvittämään asian nopeasti.

Pelintekijät saavat itse tiedottaa medioita siitä, milloin arvosteluita saa aikaisintaan julkaista pelejä. Capcom ilmeisesti on valinnut julkaisupäivän, joten ensimmäiset arviot ovat yhtä uunituoreita kuin pelikin.

Toistaiseksi pelin menestys arvioissa on ollut kohtaloista, mutta ei niin hyvää kuin mitä ehkä tämänkokoiselta julkaisulta odotettaisiin. PC-version keskiarvo Metacriticissä on toistaiseksi 79 ja Playstation-version 83. Mikäli serveriongelmat jatkuvat pidempäänkin, voi olla, että se tulee heijastumaan myös ensimmäisiin käyttäjäarvioihin.