Tämä valittiin vuoden parhaaksi suomalaiseksi peliksi

Pako Highway voitti palkintoja.

04.05.2023

Suomen Pelinkehittäjät ry ja Suomen pelialan kattojärjestö Neogames Finland ry järjestivät perinteikkään The Finnish Game Awards -palkintogaalan tänä iltana Vanhalla Ylioppilastalolla. Gaalassa oli ehdolla 11 suomalaista peliä useassa eri palkintokategoriassa.

Illan suurimmaksi voittajaksi nousi Tree Men Games pelillään PAKO Highway saatuaan sekä Vuoden 2022 parhaan pelin että Vuoden 2022 parhaan mobiilipelin palkinnot. Nopeatahtisessa PAKO Highway -ajopelissä vauhti kiihtyy ottamalla riskejä ja tekemällä täpäriä ohituksia. TTree Men Games on Aalto Yliopiston Media Labissa alkunsa saanut, kolmen kehittäjän 10-vuotias indie-studio.

Vuoden 2022 paras PC- ja konsolipeli on 10tons-pelistudion Undead Horde 2: Necropolis. Pelissä epäkuolleiden kaupunki Necropolis on raunioitunut, ja pelaajan on rakennettava se uuteen loistoon kalmanhajuisen armeijan avustuksella. Sarjakuvamaiset grafiikat elävöittävät jälleenrakennusta ja taisteluja.

Vuoden 2022 paras luova suoritus on Red Stage Entertainmentin tekemä seikkailupeli Skábma – Snowfall. Se on saanut innoituksensa saamelaisista tarinoista ja kulttuurista. Nuoren poropaimenen Áilun matka näkijäksi ja parantajaksi on myös ääninäytelty pohjoissaamen kielellä.

Muita juhlaillan palkittuja olivat One Trick Entertainment (Vuoden 2022 tulokas), Critical Force -pelistudion perustaja Veli-Pekka Piirainen (Power Player of the Year 2022), Ren Soharab (Vuoden 2022 IGDA-vapaaehtoinen) ja Olli Juhola (Finnish Game Jamin Jampion of the Year 2022).

Lisää luettavaa