Tämä klassikkopelin jatko-osa sai viime vuoden surkeimmat arviot: ”Surullinen loppu legendaariselle pelisarjalle”

Huomasitko, että viime vuonna ilmestyi uusi Alone in the Dark -peli? – Ei huomannut moni muukaan, eikä kukaan ilmeisesti menettänyt mitään.

Kesäkuussa PC:lle ilmestynyt Alone in the Dark: Illumination on nimitetty Metacriticin toimesta vuoden 2015 huonoimmaksi peliksi. Käytännössä tämä tarkoittaa, että klassisen pelisarjan tuorein osa sai alimman keskiarvon kaikista vuonna 2015 ilmestyneistä peleistä, jotka on arvosteltu vähintään seitsemän kertaa.

Illuminationin keskiarvo onkin todella heikko 19, eikä yksikään kriitikko ole antanut pelille edes keskinkertaista arvosanaa.

”23 vuotta ja näinkö se loppuu?” kirjoittaa esimerkiksi SpazioGamesin kriitikko (englannista käännettynä). ”Kammottava, eikä hyvällä tavalla. Illumination on täydellinen epäonnistuminen kaikilla osa-alueilla. Jäljittelevä, tylsä ja epätyydyttävä räiskintäpeli.”

Edes Metacriticin pelaaja-arviot eivät ole sen ystävällisempiä, vaan käyttäjien antama keskiarvo pelille on 1,5.

Illumination on kuudes pääpeli sarjassa, joka käynnistyi vuoden 1992 Alone in the Dark -klassikosta. Pelin jatko-osat ovat kuitenkin saaneet toinen toistaan huonompia arvioita, ja viimeistään vuonna 2008 ilmestyneen, karmivan huonon reboot-pelin jälkeen koko franchise olisi pitänyt jättää jo rauhaan. Kuinka kauan tätä kuollutta lehmää yritetään vielä lypsää?

Alta voit katsoa pelin julkaisutrailerin.