Tällainen olisi ollut Jokeri uudessa The Batman -elokuvassa – kenelle tulee Uhrilampaat mieleen?

Aikamoista Clarice Starling vs. Hannibal Lecter -fiilistä tässä poistetussa kohtauksessa.

25.03.2022

Nyt on tarjolla hyvin kiinnostavaa katsottavaa kaikille Batmanin ystäville! Uuden The Batman -leffan keskiössä ovat tunnetusti Arvuuttaja, Kissanainen ja Pingviini, mutta alun perin ohjaaja Matt Reevesin tarkoituksena oli antaa myös Jokerille enemmän ruutuaikaa. Elokuvateatteriversiossahan tämä maineikas hahmo toimii vain pienenä alaviitteenä aivan lopussa – sen verran voinee jo kertoa liikoja spoilaamatta, kun elokuvamediat ovat kirjoittaneet aiheesta kymmeniä uutisia.

Reevesin suunnitelmissa oli asettaa Batman ja Jokeri samankaltaiseen suhteeseen kuin Clarice Starling ja Hannibal Lecter olivat Uhrilampaissa. Arvuuttajan riehuessa Gothamissa Batman lähestyy Arkhamiin suljettua Jokeria ja kysyy tämän mielipidettä käynnissä olevasta murhasarjasta. Hannibalin tyyliin Jokeri kiusoittelee vastustajaansa ja antaa tälle puolihuolimattomasti aivan oikeaakin tietoa murhaajasta – piilottaen tiedon kuitenkin niin, ettei hänen puheistaan saa selvää, milloin hän puhuu asiaa ja milloin ei.

Mielenkiintoinen kohtaus, hivenen yllättävääkin että se leikattiin pois valmiista elokuvasta. Ainakin tämän perusteella nähdään konkreettisemmin, minkä näköinen Jokeri saadaan valkokankaalle Reevesin Batman-sarjassa. Tiedossa on vielä pahemmin arpeutunut mielipuoli kuin mitä Heath Ledger aikanaan esitti. Katso kohtaus alta:

Lisää luettavaa