Suosittu selviytymispeli muutti puolet pelaajien hahmoista naisiksi vastoin heidän tahtoaan

Suositussa selviytymispeli Rustissa on tehty melkoinen muutos: Nyt puolet pelaajien pelihahmoista ovat naisia.

Toista sukupuolta ei kuitenkaan tuotu peliin valintana, jonka pelaajat voisivat itse tehdä, vaan sukupuoli määräytyy suoraan pelaajan Steam-tunnuksen perusteella. Kaikenlisäksi sukupuoli määräytyy lopullisesti, joten pelihahmon sukupuoli tulee pysymään samana niin kauan kuin pelaat peliä samalla Steam-tilillä.

Kotakun mukaan pelisuunnittelija Garry Newman ei juuri selittele päätöstään, paitsi sillä, että hän ei halunnut loputtoman hahmojen muokkaamisen muodostavan isoa osaa pelistä. Sukupuolesta päätettiin siis tehdä samaan tapaan ennaltamääräytynyt asia kuin pelihahmon rodusta ja peniksen koostakin.

”Ymmärrämme, että saatat nyt edustaa sukupuolta, johon et identifioidu tosimaailmassa,” Newman kommentoi. ”Ymmärrämme, että tämä aiheuttaa ahdistusta ja saa sinut haluamaan olla pelaamatta peliä enää.”

Newman korostaa myös, että jo aiemmin puolet pelaajista ovat eläneet samojen ristiriitaisten tunteiden kanssa, ilmeisesti olettaen, että puolet pelaajista ovat olleet naisia. Hänen mukaansa ainoa muutos on, että nyt asia ei enää ole kiinni pelaajien todellisesta sukupuolesta, vaan SteamID:stä.

Kotakun mukaan Rustiin on olemassa modi, jolla oman hahmonsa ulkonäköä voi muokata. Tämä vaikuttaa kuitenkin vain pelaajan omaan pelinäkymään, eikä muuta sitä, kuinka pelimaailman muut pelaajat näkevät hahmon.

Vuonna 2013 Steam Early Access -palvelussa ilmestynyttä Rustia on myyty yli 3 miljoonaa kappaletta. Pelissä on tavoitteena selviytyä luonnossa rakentamalla varusteita ja tekemällä yhteistyötä muiden pelaajien kanssa (tai varastamalla heiltä).

Lisää luettavaa