Suomen suurin startup-tapahtuma Slush vilisee pelialan ammattilaisia ja uusia mahdollisuuksia

10.11.2015

Kahdeksatta kertaa järjestettävää teknologia- ja startup-tapahtumaa Slushia vietetään Helsingin Messukeskuksessa 11.–12. marraskuuta. Viime vuonna Kaapelitehtaalta Messukeskukseen siirtynyt tapahtuma on kasvanut vuosi vuodelta huimasti ja viime vuonna se houkutteli paikalle yli 14 000 ihmistä 79 maasta ja täksi vuodeksi väkeä odotetaan vielä enemmän.

Slush on jo kasvanut Pohjoismaiden merkittävimmäksi sijoittajatapahtumaksi, ja sitä seurataan silmä kovana ympäri maailmaa seuraavien kahden päivän ajan.

Rovion ja Supercellin viitoittamalla tiellä kulkevat pelialan yritykset ovat olleet Suomen startup-maailmassa jo pitkään hyvin merkittävässä roolissa. Vaikka puhujalistalta löytyy vaikuttajia aina Skypen perustajasta Niklas Zennströmmistä Viron presidenttiin Toomas Hendrik Ilvekseen, kiinnostanee pelialaa seuraavia erityisesti Supercellin toimitusjohtajan Ilkka Paanasen keynote Slushin päälavalla. Paananen puhuu yhdessä Index Venturesin Neil Rimerin kanssa menestyvän yrityksen pyörittämisestä Pohjoismaissa.

Mobiilipelaaminen on nykyään jo kaiken kansan hupia ja iso osa pelialaa konsolien ja pc:n vierellä. Teknologian kehitys luo yhä uusia mahdollisuuksia pelata ja näissä mahdollisuuksissa muhii isot markkinat. Slushin Black Stagella näitä mahdollisuuksia esitellään suomalaisin voimin. Jami Laes Future Playstä kertoo view-to-play-pelien kehityksestä ja Aki Järvilehto Wearable Gamesistä puhuu älykellomarkkinoille suunnatuista peleistä.

Kiinnostavien paneelikeskustelujen ja puheiden lisäksi Slushissa toimintaansa esittelee yli 100 pelialan startup-yritystä. Joukossa on jo nimeä ja onnistuneita rahoituskierroksia napanneita yrityksiä, mutta myös ensimmäisiä rahoittajia etsiviä nuoria ja innokkaita tekijöitä kasvattamassa suomalaisen pelialan mainetta maailmalle.

Lisää luettavaa