Suomeen lauantaina saapuva stand up -koomikko on esiintynyt myös Grand Theft Autossa – näin hän puhui repeilyttävästä roolistaan suomalaismedialle

15.12.2016

Omid Djalili saapuu Suomeen keikalle lauantaina. Useiden elokuvien lisäksi hänet muistetaan muun muassa GTA IV:n lisäosasta.

Iranilaisperheessä kasvanut chelsealäinen Djalili esiintyi GTA IV:ssä Ballad of Gay Tony -nimisessä lisäosassa. Alla rääväsuisen Lähi-idästä kotoisin olevan Yusuf Amirin parhaita paloja.

Suomeen lauantaina saapuva koomikko muisteli tänään Amusa.fin jutussa hahmon kanssa vietettyjä hetkiä huvittavalla tavalla:

Se oli varsin siistiä, sillä he antoivat minulle aluksi vain kehyksen sille, millainen hahmo voisi olla. Heillä oli ajatus, että tehdään tästä kamala mutta hauska Lähi-idästä kotoisin oleva rikas jätkä. Sellaiset raamit minulle annettiin. Seuraavaksi alettiin tekemään motion capture -liikemallinnusta. Minulle puettiin kuvauspuku ja kypärä, jonka päällä oli kamera. Sitten he sanoivat, että anna mennä! Kysyin, että mistä minun pitää puhua. He eivät olleet varmoja kuin siitä, että hahmon piti olla kamala. Aloin sitten vain puhua ja he repeilivät jutuilleni.

Sanoin esimerkiksi, että ’olin niin kyllästynyt, että minun piti lentää Vegasiin kahdeksi viikoksi panemaan narttuja toipuakseni’. Sanoin sen vitsinä, mutta he pitivät sen pelissä. Myöhemmin he soittivat kertoakseen, että olin voittanut Vuoden hahmo -palkinnon. Kysyin, että missä minä semmoisen voitin. En muista missä se oli, koska kyseessä ei ollut Golden Globe eikä Oscar.

Myöhemmin huomasin eräissä grillibileissä, että monet haisevat 16-vuotiaat pojat alkoivat hengata ympärilläni. Minusta tuli sankari pojille, jotka haisevat nivusille ja joilla on orastavat parrat. Totesin, että jotkut taitavat todella pitää hahmostani! [Nauraa.]

Poikani oli silloin 14 tai 15 ja sanoi, että minun pitää lähteä mukaan tuohon juttuun. Hän sitten löysi netistä 10 minuutin kokoelman hahmoni Yusuf Amirin parhaita paloja ja totesi minulle, että ’isä, tämä on parasta työtäsi’. Hän on 21 nyt, ja hänen mielestä roolini pelissä on sekä häpeällisin että hauskin asia, mitä olen ikinä tehnyt.”

Djalili saapuu esiintymään Helsinkiin lauantaina, ja lippuja on edelleen saatavilla.

Lisää luettavaa