Suomalaisen mobiilihitin tehnyt pelistudio perustaa oman pelintekoakatemian

Critical Force perustaa yhteistyössä Kajaanin Ammattikorkeakoulun kanssa oman peliakatemiansa.

27.04.2017

Critical Ops –mobiilihitistään tunnettu Critical Force on perustamassa omaa pelintekoakatemiaa yhteistyössä Kainuun ammattikorkeakoulun kanssa, kertoo yhtiö kertoo lehdistötiedoitteessaan.

Critical Forcen toimitusjohtaja Veli-Pekka Piirainen kertoi päätöksen takana olleen pitkäaikainen pulma löytää tarpeeksi lahjakkaita pelintekijöitä suoraan töihin. Vaikka yhtiön on ollut helppo löytää kansainvälisiä työntekijöitä, on Critical Forcelle suorastaan kriittistä tukea ja palkata paikallisen ammattikorkeakoulun opiskelijoita.

Etäisestä sijainnistaan huolimatta, Kajaani on yksi Suomen pelinkehityksen innovaatiokeskuksista, jossa on monta studiota ja Kajaanin ammattikorkeakoulun erinomainen pelinkehityksen koulutusohjelma”, Piirainen hehkuttaa Kajaanin pelialan koulutuslinjaa.

Projektiin valitaan haastattelujen perusteella 20 opiskelijaa. Nämä opiskelijat muodostavat keskuudestaan pieniä ryhmiä, joiden tähtäimessä on luoda moninpelattavia mobiilipelejä Critical Forcen asiantuntijoiden tuella. Parhaiten pärjääville opiskelijoille luvataan palkallinen työharjoittelupaikka Critical Forcen ja muiden Kajaanin alueen pelitaloissa.

Kajaanin ammattikorkeakoulun puolelta koulutuspäällikkö Kimmo Nikkanen kertoo yhteisten intressien kohdanneen tämän projektin suunnittelussa. KAMK hyötyy siitä, että se saa opiskelijoilleen laadukkasta opiskelua suoraan pelialan yritysten kanssa, missä opiskelijat näkevät mitä se pelien ammattimainen tekeminen oikein on. Yrityspuoli hyötyy tästä suoraan siten, että se pääsee itse opettamaan juuri niitä asioita, jotka he itse kokevat tärkeiksi opiskelijoilleen.

En suoraan sanoen muista, kummalta osapuolelta se ensimmäinen aloite tuli”, Nikkanen kertoo.

Nikkasen mukaan tämä ei ole vain kertaluontoinen, 15 opintopisteen arvoinen erikoisprojekti, vaan KAMKin intresseissä on tehdä tästä tärkeä osa heidän opiskeluohjelmaansa. Ensimmäiset opiskelijat pääsevät ohjelmaan jo tänä kesänä, mutta alustavia suunnitelmia on tehty jo neljän vuoden päähän.

Toistaiseksi akatemia on auki vain Kajaanin Ammattikorkeakoulun opiskelijoille, mutta Nikkasen mukaan ohjelman laajentamista harkitaan myöhemmässä vaiheessa.

 

Lisää luettavaa