Suomalainen hakkeri kaatoi jouluna koko PS Networkin sekä Xbox Liven – tuomio luettiin viimein

Osa muistanee, kun viime vuonna uutisoitiin niin sanotun Lizard Squadin aikeista kaataa PS Network ja Xbox Live. Kaikki eivät välttämättä kuitenkaan tienneet, että porukan takana oli suomalainen Julius Kivimäki. Kivimäen liskojoukko kaatoi molemmat palvelut useiksi päiviksi aiheuttaen harmia niin pelaajille kuin Sonylle ja Microsoftillekin.

Kivimäelle luettiin yhteensä 50 700 syytöstä, joissa oli mukana törkeitä maksu- ja muita petoksia, yrityssalaisuuksien loukkaamista, tietomurtoja sekä telekommunikaatiohäirintää. Kirjavasta rikoslistasta huolimatta Kivimäki sai tuomion, joka nyt on herättänyt närää ja ihmetystä ulkomailla. Suomalaisen Kaleva-lehden mukaan Suomen laki tuomitsi 17-vuotiaan nuorenmiehen kahden vuoden ehdolliseen vankeuteen. Lisäksi Kivimäen online-tekemisiä tullaan seuraamaan. Kivimäki oli rikosten aikana 15–16-vuotias.

Toistaiseksi kumpikaan Sonysta ja Microsoftista ei ole kommentoinut suomalaisen oikeuden päätöstä. Moni pelaaja kuitenkin on ilmaissut jo tuomion olevan silkkaa pään taputtelua.