Star Wars -paljastus historian lehdiltä: Tämän kulttihahmon piti olla Jedin paluun päävihollinen

Boba Fett on yksi Star Wars -universumin suurimpia kulttihahmoja, jolle on omistettu muun muassa liuta sarjakuva-albumeita. Hahmon suosiosta kertoo sekin, että hänet tehtiin pelattavaksi hahmoksi viime vuoden Star Wars: Battlefront -peliin. Harva kuitenkaan tietää, millaista roolia Boba Fettille alunperin suunniteltiin.

Lucasfilmin fanisuhteista vastaava Craig Miller on paljastanut Inversen haastattelussa, että Boba Fettin oli alunperin tarkoitus olla paljon keskeisempi hahmo Star Wars -trilogiassa. Kun Jedin paluuta (1983) aikanaan suunniteltiin, oli juonen tarkoitus liittyä vahvasti Boba Fettiin ja hänen oli itseasiassa määrä olla elokuvan päävihollinen.

Luke Skywalkerin taistelun Darth Vaderia ja Keisaria vastaan oli määrä sijoittua vasta myöhempiin elokuviin, mutta Millerin mukaan George Lucas puristi kaikki nämä ideat samaan elokuvaan.

”Kun George päätti olla tekemättä kolmatta trilogiaa, hän hylkäsi täysin tuon tarinalinjan, ja sen vuoksi Boba Fettiin törmätään ensimmäisen kymmenen minuutin aikana ja hän putoaa jättihirviön kitaan”, Miller selittää.

Boba Fett pääsee hengestään Jedin paluun alkupuolella Luken pelastaessa Han Soloa Jabba the Huttin vankeudesta. Kohtauksessa puolisokeana taisteleva Han Solo tuuppaa Boba Fettin puolivahingossa sarlacc-hirviön kitaan.

Jos alkuperäisissä suunnitelmissa olisi pysytty, olisi Boba Fettista tullut aivan erilainen hahmo, eikä Tähtien Sodan historia olisi ollenkaan samanlainen kuin nykyään.

Lisää luettavaa