Star Wars Battlefrontista karsittiin yksinpeli – EA:n mielestä pelaajat eivät kaipaa sitä

13.08.2015

Pelimaailmassa kohistaan taas, ja yksi kuumimmista perunoista on kypsynyt EA:n Peter Mooren tuoreista kommenteista. Entinen Reebokin ja Sega of American johtaja Moore on nimittäin vastannut kahteen hänelle esitettyyn kysymykseen vähintäänkin kiistanalaisesti.

Gamespotin haastattelussa Moorea tentattiin EA:n tavasta julkaista vuosittain päivityksiä urheilusarjoihinsa. Tavallisesti esimerkiksi uusien FIFA– ja NHL-pelien jatko-osat sisältävät lähinnä kosmisia parannuksia tai muuten merkitykseltään pientä hiontaa. Haastattelijat kysyivät Moorelta mallista, jossa EA julkaisisi pelejä harvemmin ja vain päivittäisi niitä uutta peliä halvemmalla summalla. Luonnollisestikin tämä tekisi loven EA:n myynteihin, mutta Moore antoi ymmärtää olevansa jokseenkin avoimin mielin idean suhteen todeten kuitenkin samalla, että ”pelaajat kuitenkin edelleen janoavat uunituoretta peliä uusissa kansissa”.

Suurempi kohu on noussut Peter Mooren vastauksesta Star Wars Battlefrontista puuttuvan yksinpelin tiimoilta. Moore lausui, että ”Erittäin harvat pelaajat itse asiassa pelaavat yksinpeliä tällaisissa peleissä – näin sanoo myös kerätty data”.

Vaikka moninpeli saattaakin usein olla suurissa FPS-peleissä monelle pelaajalle se pihvi, on Mooren kommentti nostanut melkoisen äläkän hyviä yksinpelikokemuksia janoavien pelaajien keskuudessa. Mitä mieltä sinä olet: onko tällaisissa peleissä edelleen kysyntään single-player-kampanjalle?

 

Lisää luettavaa