Simpsoneistakin tuttu leffayhtiö Fox perustamassa oman peliosastonsa – ”Täydellinen johtaja tulevalle markkinajohtajalle!”

19.01.2017

Elokuvayhtiönä ja televisiotuottajana tunnettu Fox on luomassa uutta osastoa, joka tuottaisi pelejä yhteistyössä Foxin televisio- ja elokuvasiipien kanssa, kertoo Hollywood Reporter. Uusi osasto tunnetaan nimellä FoxNext ja sen vastuulle ollaan siirtämässä Foxin nykyiset peli-, virtuaalitodellisuus- ja jatketun todellisuuden projektit.

Pelirintamalla mainittiin muiden muassa mobiilipeli The Simpsons: Tapped Out sekä hittikauhupeli Alien: Isolation, jotka siirtyisivät tämän uuden osaston alaisuuteen. FoxNext on ilmeisesti suoraa jatkumoa Fox Innovation Labille, joka toteutti The Martian –elokuvan pohjalta tehtyyn VR-pelin, The Martian VR Experience.

FoxNext tulee julkaisemaan muun muassa Ripley Scottin ohjaaman Alien: Covenant -elokuvan yhteydessä uuden VR-pelin, kertoo MCV. Uuden pelisiiven tarkoituksena on ilmeisesti tuoda kaikki Foxin peliprojektit yhden suuren katto-organisaation alle ja johtaa Foxin VR-strategiaa.

FoxNextin johtoon on ilmoitettu Salil Mehta, joka pestautui Foxille vuonna 2013, tehtyään sitä ennen pitkän uran NBCUniversalilla. Fox-johtaja Stacey Snider kommentoi: ”FoxNext on luonnollinen jatkumo sille momentumille ja strategialle, jonka Fox Innovation Lab laittoi liikkeelle. Mehta on täydellinen johtaja ja rakentaja tälle uudelle organisaatiolle, josta tulee varmasti yksi markkinajohtajista.”

Fox hallitsee muun muassa Fantastic Four ja X-Menelokuvien tekijänoikeuksia, joten on luultavaa, että mikäli näistä hahmoista nähdään uusia pelejä, niin nekin menevät uuden FoxNextin alaisuuteen.

Lisää luettavaa