Segan klassikot suuntaavat nyt mobiiliin – vaan onko tässä järkeä?

Segan klassikot tulevat puhelimiin, mutta pelien versioissa on havaittu vakavia ongelmia.

Sega Forever -sovellus on tuomassa Segan klassikkokonsolien yksinoikeuspelit Androidille ja iOSille. Sonicin, Altered Beastin ja Comix Zonen kaltaiset retrohitit on jo julkaistu SEGA Forever -kampanjan mukana puhelimiin pelattavaksi siihen lompakolle ystävällisimpään hintaan – veloituksetta! Peleissä on tosin mukana mainokset, jotka saa Eurogamerin mukaan poistettua parin euron hintaan.

Eurogamer ehtii kuitenkin varoittaa innokkaimpia retrointoilijoita, sillä ilmeisesti porttausten laatu ei ole se paras mahdollinen. Eurogamerin teknoguru John Linneman kertoi pelien ongelmista seuraavaa: ”Nämä pelit on tarkoitettu pelattavaksi 60 freimin sekuntipäivitysnopeudella. Nämä emulaattorit tähtäävät samaan, mutta todellisuudessa pelit pyörivät noin 45 freimin päivitysnopeudella, joka johtaa pelien nykimiseen ja epämääräisiin skippeihin.

Tämä johtuu Linnemanin mukaan siitä, että nämä emulaatiot on tehty huolimattomasti Unityllä. ”30 FPS on huono, mutta tasainen 30 FPS olisi parempi kuin nämä versiot. Ongelma on se, että nämä versiot nykivät ja yskivät pelin aikana, aivan kuin puhelin ei jaksaisi pyörittää koko appia. Ja kun jokin ilmoitus tulee puhelimeen, niin päivitystaajuus tippuu entisestään, eli pelit eivät koskaan pyöri sulavasti.

 

Linnemanin mukaan Unity ei välttämättä ollut paras mahdollinen valinta tälle projektille. ”Sega on aiemmin julkaissut emulaattoriversioita näistä Genesiksen peleistä iOSilla. Ne pyörivät jo vuonna 2009 iPhone 3GS:llä sulavasti 60 freimiä sekunnissa, mutta nyt kahdeksan vuotta myöhemmin ne pyörivät huonommin paljon tehokkaammalla laitteistolla, koska emulaattori on heikosti optimoitu.”