Se kaikkien aikojen pahamaineisin elokuva saa jatkoa – alkuperäinen VHS-versio herätti kauhua ja kuvotusta myös Suomessa

Faces of Death saa uuden osan.

21.03.2023

Faces of Death saa uuden version.

Alkuperäinen Faces of Death ilmestyi vuonna 1978. Elokuvassa patologi Fancis B. Gröss (näyttelijä Michael Carr) selittää katsojalle mukadokumentin tapahtumia auki korkealentoiseen ”kuolema on vain välietappi” -tyyliin.

Osa elokuvan kohtauksista oli aitoja, jotkut taas eivät. Koulujen pihoilla väiteltiinkin, ovatko leffassa nähdyt kuolemat ja viiltelyt oikeita vai eivät. Esimerkiksi keskitysleireiltä nähtiin aitoa arkistomateriaalia, ja muun muassa eläinten teurastamiset järkyttävät tänäkin päivänä. Kökkömaineensa leffa sai lavastetuista kohtauksista, joissa eräässä nähdään ”aito” itsemurha.

Faces of Death kiersi suttuisina VHS-kopioina 1980-luvun lopulla ja 1990-luvun alussa kaverilta kaverille -periaatteella, ja se oli myös Suomessa Texas Chainsaw Massacren ja muiden tuon ajan kohuelokuvien tapaan eräänlainen videoharrastajien aikuistumisriitti. Elokuva kiellettiin lukuisissa maissa.

Leffan maine kiiri sen edellä, ja ykkösosa pääsi jopa teatterilevitykseen, ja se teki yli 35 miljoonaa dollaria lipputuloja ollen hitti muun muassa Japanissa. Elokuva sai lukuisia jatko-osia.

Nyt kulttileffasta on siis tulossa uusi versio, joka onkin sitten silkkaa fiktiota. Sen pääosissa nähdään HBO:n Euphoria-sarjasta tunnettu Barbie Ferreira sekä Stranger Thingsissä nähty Dacre Montgomery. Elokuvan käsikirjoittavat Isa Mazzei ja Daniel Goldhaber, jotka kirjoittavat vuonna 2018 ilmestyneen Cam-trillerin. Uudessa Faces of Deathissa naispuolinen Youtube-moderaattori törmää netissä ryhmään, joka työstää uusiksi alkuperäisessä Faces of Deathissa nähtyjä kohtauksia.

Leffan julkaisupäivästä ei ole vielä tietoa.

Lisää luettavaa