Sanapelistä tuli uskomaton nettihitti: tuotti rahaa ulkopuoliselle ohjelmoijalle – tämä lahjoittaa varat hyväntekeväisyyteen

Hieno teko!

Wordle-sanapeli on noussut yllättäväksi jättihitiksi.

Idea pelissä on yksinkertainen: pelaajan pitää arvata, mikä viisikirjaiminen sana ruudulla näkyy. Arvauksia on kuusi, ja seuraavana päivänä tulee uusi arvattava sana. Wordlen tehnyt Josh Wardle on kertonut julkisuuteen, että netissä pelattava kepeä ajanvietepeli on ja tulee pysymään ilmaisena verkossa pelattavana pikkuhupina.

Android- ja iOS-kauppapaikoille on tullut luonnollisesti kopiopelejä, jotka yrittävät härskisti saattaa kuluttajia harhaan, ja ovat suoria kopioita Wordlesta. Eräs tällaisista samanlaisista peleistä tehtiin kuitenkin jo viisi vuotta sitten.

Pelin teki tuolloin 18-vuotias Steven Cravotta, jonka omaa Wordlea on nyt verkko-Wordlen menestyksen ansiosta ladattu viikossa yli 200 000 kappaletta. Sen sijaan, että Cravotta pitäisi latauksista saamansa tulot, päätti hän jakaa ne hyväntekeväisyyteen. Myös tulevat tulot Cravotta lahjoittaa hyväntekeväisyyskohteeseen.

Nykyisen hitti-Wordlen tehnyt Josh Wordle kertoi sosiaalisessa mediassa nostavansa hattua Cravottan reiluudelle. Niin teemme mekin. Lisää tällaista!

Wordleä pääset kokeilemaan täällä.

Lisää luettavaa