Rock Band 4:stä ennakkotietoja: Vanhat biisilistat siirtyvät, mutta toimivatko vanhat soittimetkin?

Koskettimet ja pro-kitara eivät tule siirtymään Rock Band 4:lle.

Rock Band 3:n DLC-julkaisut heräsivät vuoden alussa henkiin, ja pari viikkoa sitten Harmonix julkisti myös tiedon, että pelisarjan seuraavaa peliä ollaan kehittämässä. Rock Band 4:n pitäisikin ilmestyä vielä tänä vuonna, mutta kehityksellä on vielä monta estettä ylitettävänä.

Ars Technican mukaan Harmonix on vahvistanut pelaajien aiemman biisikirjaston siirtymisen myös seuraavaan peliin, vaikka Rock Band 4 tullaankin julkaisemaan vain PlayStation 4:llä ja Xbox Onella. Edellytyksenä on, että pelaajat pysyvät samalla konsolilla, eli esimerkiksi PS3:n biisikirjaston voi siirtää vain PS4:lle. Siirron on kuitenkin ilmoitettu onnistuvan ilman lisämaksuja.

Suurempi kysymys ovat kuitenkin vanhat soittimet. Harmonix tekee parhaansa saadakseen vanhat instrumenttiohjaimet toimimaan myös uudella sukupolvella, mutta helppoa se ei ole, vaikka studio saa tukea molempien konsolikehittäjien taholta.

”Se on kuin yrittäisi saada PS3-ohjaimen toimimaan mikroaaltouunin kanssa,” kuvailee Harmonixin tuotejohtaja Daniel Sussman.

Jo nyt tiedetään, että Rock Band 3:lle julkaistut koskettimet, sekä erittäin haastava pro-kitaraohjain jäävät historiaan. Rock Band 4:n pitäisi kuitenkin siis tukea vanhoja kitaroita ja rumpuja, ellei nyt mitään yllättäviä esteitä ilmene.

Lisää luettavaa