PS4:n upeaan toimintaropeen lupaillaan rikasta tarinaa ja maailmaa

Horizon Zero Dawn on yksi ensi vuoden lupaavimpia julkaisuja. Ennakkomateriaalin perusteella upealta näyttävässä toimintaroolipelissä seikkaillaan kaukaisessa tulevaisuudessa, jossa valtavan dinosaurusrobotit ovat kansoittaneet maailman ja ihmiset elävät alkeellisissa heimoissa.

Killzonesta tunnetun Guerrilla Games -studion tuottaja Mark Norris tekee suuria lupauksia myös pelin tarinasta.

”Voitte odottaa todella rikasta tarinaa,” Norris kertoo DualShockersin haastattelussa.

Norrisin mukaan open world -pelit tuntuvat jakautuvan tarinallisesti kahteen leiriin: Sellaiset pelit kuten The Witcher 3 ja Assassin’s Creed keskittyvät kertomaan pelihahmojensa tarinan, kun taas sellaiset pelit kuin Fallout 3 ja Skyrim kertovat enemmän pelimaailmasta kuin päähenkilöstä.

”Meidän pelissämme on oikeastaan kyse molemmista,” Norris kertoo. ”Päätarina liikkuu päähenkilö Aloyn ympärillä. Hän on yksi syy, miksi teimme pelistä kokonaan yksinpelin. Haluamme kertoa Aloyn tarinan. Mutta haluamme myös kertoa koneiden tarinan, maailman tarinan ja kaikkien heimojen tarinat, ja nämä kerrotaan tehtävien, avoimen maailman toimintojen, keräiltävien tavaroiden ja muiden juttujen kautta.”

Tuottajana Norrisin tulee huolehtia myös siitä, että pelin tarinaan pääsee helposti sisään.

”Meidän täytyy löytää tasapaino rikkaan, immersiivisen sekä syvällisen tarinan ja esteettömyyden välillä, mutta luulen, että löydämme sen pisteen,” Norris kuvailee.

Horizon Zero Dawn ilmestyy ensi vuonna yksinoikeudella PlayStation 4:lle, mutta tarkkaa julkaisupäivää ei vielä ole paljastettu. Ensimmäisen live-demon perusteella peli ainakin näyttää todella hyvältä, joten toivottavasti se lunastaa odotukset myös muun sisällön suhteen.

Lisää luettavaa