Pokemonit saavuttivat uuden miljoonapylvään – pelejä myyty aivan järjetön määrä!

Pokemon-huuma laskussa? Ei ainakaan myyntilukujen perusteella.

26.11.2017

Pokemon-pelien kehityksestä vastaava The Pokemon Company kertoi japanilaiselle pelisivusto Famitsulle (sivusto japaniksi) Pokemon-pelien saavuttaneen uuden virstanpylvään. Yhteensä kaikkia 76 erilaista taskumonsteripelejä on myyty nyt yli 300 000 000 kappaletta.

IGN:n mukaan lukuun on laskettu vain myynnissä olleet Pokemon-pelit. Kesän 2016 hitti Pokemon GO ei ole laskuissa mukana, sillä kyseessä on free-to-play –peli. Mikäli on The Gamer -sivuston maaliskuiseen listaukseen luottaminen, Pokemon on pelihistorian kolmanneksi eniten myynyt videopelisarja. Pikachun ja kavereiden edellä ovat ainoastaan ysärimaskotti Sonic The Hedgehog ja tietenkin Nintendon oma mannekiini Super Mario Brothers.

Pelisarjan viimeisimmät osat Ultra Sun ja Ultra Moon julkaistiin vastikään Japanissa, jossa pelit myivät 1,2 miljoonaa kappaletta vain kolmessa päivässä. Nintendon 3DS-käsikonsolille julkaistut Ultra Sun ja Ultra Moon edustavat käsikonsoliajan päätöstä Pokemon-sarjalle. Seuraavan kerran taskuhirviöitä keräillään Nintendon hybridi-konsoli Switchillä.

Lisää luettavaa