Pokémon GO taas ongelmissa – suurkaupunki viemässä pelintekijän raastupaan

02.10.2016

Pokémon GO -villitys tuli ja meni. Peliltä löytyy edelleen tuhansia ja miljoonia pelaajia, mutta suurin buumi on jo Suomessakin ohi. Muutaman ensimmäisen viikon aikana Pokémon-pelaajia näki joka puolella ja ilmiöstä puhuttiin koko ajan, mutta nyt kun kaikki tietävät jo, mistä on kyse, ei ilmiöstä enää samoissa määrin puhutakaan.

Niin Suomessa kuin muuallakin peli kuitenkin vetää vannoutuneita ihmisiä puoleensa – ja myös sellaisiin paikkoihin, joissa ei muuten juuri kukaan kävisi. Alla oleva kuva on Kijkduinin hiljaisesta kylästä.

kijkduin-676x507

Kuva on kuitenkin hieman vanha, sillä näin tyhjää ei alueella enää ole, vaan joka nurkalla sanotaan olevan pokémon-kerääjiä. Suuri ongelma tämä on muun muassa siksi, että kyseessä on luonnonsuojelualue, jossa on paljon suojeltuja villieläimiä.

Paikallinen hallitus lähetti Nianticille jo elokuussa käskyn poistaa virtuaaliötökät suojelluilta alueilta sekä kaupungin kaduilta aikavälillä 23.00–7.00, mutta koska vastausta ei saapunut, on Haagin kaupunki päättänyt viedä jutun käräjille.

On tavallaan ironista, kuinka suuriin ongelmiin Niantic on tällaisissa tilanteissa joutunut, vaikka pokémoneja ei oikeasti ole edes olemassa.

Lisää luettavaa