Pikachu rantautui Tampereelle – Hillitön video leviää somessa kulovalkean lailla; koomikko vastaili asiasta Tiltille

29.07.2016

Menisikö jauhot suuhun, jos Pokémon GO’stakin tuttu Pikachu kävelisi kadulla vastaan julistaen taskuhirviöiden oikeuksia? Keltainen Tampereella nähty otus tosin ei ihan taskuun mahtunut.

Stand-up-koomikko Jussi Simola huuteli jokin aika sitten Facebookissa Pokémon-puvun perään suunnitelma mielessään. Vastikään hän jakoikin sitten jo sivullaan videon, jossa pokémoneista tunnetuin, Pikachu, tallustelee Mansen kaduilla mukanaan ”Lopettakaa ajojahti” -kyltti.

Videolla on Facebook-sivu Very Finnish Problemsin kautta jo yli tuhat jakoa, ja tempaukselle on naurettu tekstitysten myötä myös ulkomailla.

Tilt otti yhteyttä koomikkoon itseensä ja kyseli tempauksesta.

Jussi Simola, mistä keksit moisen idean?

Katselin autossa, kun peliä pelattiin, ja tuli idea. Tein Facebookiin päivityksen, että jos jostain löytyy puku, haluan juostan sen kanssa läpi Helsingin keskustan ja vaatia lopettamaan ajojahdin.

Miten ihmiset suhtautuivat sinuun? Videon lopussa joku sanoi ”turpa kiinni”.

Se oli ainoa negatiivinen kommentti minkä kuulin tempauksen aikana. Ihmiset suhtautuivat todella hyvin ja ottivat innokkaasti kuvia.

Entä mitä mieltä itse olet Pokémon GO’sta ja sen ympärille syntyneestä ilmiöstä?

Kyseessä on ihan mahtava ilmiö, vaikka sitä en itse ole vielä pelannut. Makeeta kun peli pistää ihmiset liikkeelle, ja olen huomannut, että melko sosiaalista toimintaa sen pelaaminen on myös.

Lisää luettavaa