Peliväkivalta puhuttaa taas: Tämä viihdyttävä video esittää yllättäviä tutkimustuloksia

Professori Michael R. Wardin tutkimusten perusteella näyttäisi siltä, että väkivaltaiset pelit pikemminkin vähentävät väkivaltaa.

05.11.2014

Väkivaltaiset videopelit ovat herättäneet paljon keskustelua vuosituhannen vaihteen molemmin puolin, eikä loppua ole näkyvissä. Kaikeksi onneksi väkivaltapelien vaikutuksesta on nykyisin jo runsaasti tutkimuksia, joten pelkkien poliitikkojen palopuheiden varassa emme ole.

Ekonomian professori Michael R. Ward on yksi peliväkivallan vaikutuksia tutkineita tieteilijöitä. Hän on julkaissut vuosina 2010-2011 kolme eri metodein toteutuettua tutkimusta peliväkivallan vaikutuksesta väkivaltaiseen käyttäytymiseen, ja näistä tuloksista professori itse kertoo alla olevalla Learn Libertyn videolla.

Wardin tutkimukset näyttävät osoittavan, että väkivaltaisten pelien pelaaminen saattaa jopa vähentää väkivaltaista käyttäytymistä peleistä. Lisäksi Ward huomauttaa, että toisin kuin yleensä oletetaan, nuorison väkivalta on jatkuvasti vähentynyt viimeisen parinkymmenen vuoden aikana, eli juuri sinä aikana, kun videopelit ovat yleistyneet ja kasvaneet massaviihteeksi.

Niille, jotka haluavat perehtyä aiheeseen tarkemmin, linkit Wardin tutkimuksiin ja tilastoihin löytyvät videon YouTube-sivulta videon kuvauksesta. Videon voit katsoa alta.

Lisää luettavaa