Pelistudio haastoi 14-vuotiaan pelaajan oikeuteen huijaamisesta – pelaajan äiti hyökkäsi julkaisijaa vastaan

Melkoinen soppa tämä.

27.11.2017

Viime kuussa Epic Games -julkaisija päätti tehdä jotain ennenkuulumatonta. Se haastoi kaksi Fortnite-pelin pelaajaa oikeuteen huijaamisesta.

Toinen huijareista oli 14-vuotias poika, joka oli ostanut netistä aimboteja itselleen. Aimbotit helpottavat pelaamista, sillä niiden avulla tähtääminen peleissä sujuu helpommin.

Nyt pojan äiti on lähettänyt oikeuteen kirjeen, jossa syyttää Epic Gamesiä kärpäsen ampumisesta tykillä. Äidin kirjeen mukaan Epic haastoi pojan oikeuteen väittäen, että Epic Games menettää huijauksen takia tuloja. Äidin mukaan näin ei ole, ja aimbot ainoastaan helpottaa pojan pelaamista ja siinä se.

Äidin mukaan pojasta tehtiin syntipukki huijaamisen suhteen, ja Epicin pitäisi hyökätä ennemminkin niitä tahoja vastaan, jotka aimboteja ja muita huijaukseksi laskettavia apuvälineitä Fortniteen myyvät.

Äiti myös kertoo lakimiesten avulla kirjoitetussa kirjeessä, että julkaisemalla pojan nimen Epic rikkoi Delawaren osavaltion lakia. Delawaressa ei alaikäisten tietoja saa oikeusjutun yhteydessä saattaa julki. Äidin mukaan tämä todistaa sen, ettei Epicillä ollut hajuakaan siitä, kenet he oikeuteen haastoivat.

Äidin kirjoittaman kirjeen voit lukea alta.

Lisää luettavaa