Pelintekijä paljastaa: 60fps ei tule olemaan uuden sukupolven standardi

Kehnompi juttu jälleen kerran.

03.06.2020

Xbox-yksinoikeuskauhupeli Scornin tuotannollinen johtaja Ljubomir Peklar kertoo Gaming Bolt -lehdelle, että vaikka 60fps olisi suotavaa, niin siitä on tuskin tulossa uuden sukupolven standardi.

Uudet konsolisukupolvet synnyttävät aina paremman näköisiä pelejä, ja sitä voimme odottaa myös PS5:ltä ja Xbox Series X:ltä. Moni pelaaja on kuitenkin jo pitkän aikaa toivonut pelistudioilta pikemminkin parempaa suorituskykyä kuin hienompia grafiikoita peleihin.

Microsoftilta on sanottu jo aiemmin, että Xbox Series X:ssä pidetään suorituskykyä tärkeimpänä asiana. 60fps:n pitäisi olla uuden sukupolven standardi.

EBB Softwaren Peklar paljasti mitä hän miettii tulevasta.

– Tietenkin, jos pelit tehdään pelkkää seuraavaa sukupolvea ajatellen, on heillä käytössään eräitä etuja verrattuna cross-gen-peleihin. Skaalattavuus on parempi, muttei tietenkään loputtomissa määrin. Suorituskyky tulee vastaan heikommissa laitteissa, ja juuri se rajoittaa kaikkea sitä, mitä voimme tehdä tehokkaampien laitteiden kanssa.

– Hienot grafiikat tulevat luultavasti maksamaan 60fps:n verran. Kaikki on kiinni siitä, mitä haluaa tehdä. Itse haluaisin, että kaikki cross-gen-pelit pyörisivät 60fps:nä. Parhaan ja komeimman lopputulosen saa, jos pelin optimoi tukemaan vain 30fps:ää. Olisi tietenkin parasta, jos peli pyörisi 60fps:nä, mutta sitä tuskin studiot haluavat.

Lisää luettavaa