Pelintekijä kapinoi kiisteltyä lakia vastaan: Tulevassa pelissä nähdään sukupuolineutraalit vessat

Gears of War -kehittäjä Cliff Bleszinski kampanjoi aktiivisesti Pohjois-Carolinan osavaltiossa säädettyä lakia vastaan, joka muun muassa kieltää transsukupuolisia henkilöitä käyttämästä sen sukupuolen WC- ja pukuhuonetiloja, jonka he kokevat omakseen.

Paitsi että Bleszinskin oma Boss Key Productions -pelistudio on tehnyt omista vessoistaan sukupuolineutraalit, pelikehittäjä on myös ilmoittanut Twitterissä, että heidän tuleva LawBreakers -pelinsä tulee sisältämään vain sukupuolineutraaleja vessoja.

Pohjois-Carolinan kuvernöörille Pat McCrorylle osoitettu twiitti sisältää myös kuvan sukupuolineutraalin WC:n kyltistä, ja viestissä todetaan, että LawBreakers sijoittuu tulevaisuuteen, ”toisin kuin sinun visioimasi menneisyys.”

Asiasta raportoivan Destructoidin mukaan Yhdysvaltain oikeusministeriö suunnittelee lain vuoksi oikeushaastetta Pohjois-Carolinan kuvenööriä ja paikallista turvallisuusvirastoa kohtaan.

LawBreakers on kehitteillä oleva FPS-moninpeli, jonka alfa-testaus on parhaillaan käynnissä. Pelin odotetaan ilmestyvän mahdollisesti jo kesällä.

Lisää luettavaa