Nerokasta kettuilua: Pikkufirma kiusasi pelinsä laittomasti ladanneita pelaajia

03.05.2013

Pikkufirma Greenheart Games julkaisi äskettäin Game Developer Tycoon -simulaatiopelinsä, jossa pelaaja pääsee perustamaan oman pelifirmansa ja kamppailemaan pelialan kovassa kilpailussa. Sen sijaan, että Greenheart olisi odottanut pelin päätymistä laittomille lataussivustoille itsestään, päätti yhtiö tempaista erikoisella tavalla.

Samaan aikaan kun peli julkaistiin virallisesti PC:lle, Macille ja Linuxille, vuoti yhtiö omatoimisesti pelin myös yleisille torrent-sivustoille. Ainoana erona myydyn ja vuodetun tuotteen välillä oli, että laittomasti ladatussa versiossa pelaaja kohtaa pian yllättävän esteen: peliensä laittoman lataamisen.

Piratismin harrastajat pääsevät siis Game Developer Tycoonissa maistamaan omaa myrkkyään. Pari tuntia pelattuaan alkavat pelaajat saada ilmoituksia myyntilukujen hiipumisesta kasvavan piratismin vuoksi. Nettisivuille alkoikin pian ilmestyä avunpyyntöjä, kun pelin laittomasti ladanneet eivät päässeetkään eteenpäin simulaatiossa. Joku piratismiin syyllistynyt erehtyi jopa kirjoittamaan: ”Miksi piraatteja on niin paljon? Menen konkurssiin!”

Tätä taidetaan kutsua ironiaksi. Asiasta kerrotaan seikkaperäisesti Greenheart Gamesin blogissa.

Lisää luettavaa