Pelien BAFTA-ehdokkaat julki! – Syksyn kauhupelitapaus kahmi eniten ehdokkuuksia

Pelien BAFTA-palkinnot jaetaan Lontoossa 12. maaliskuuta.

British Academy of Film and Television Arts eli BAFTA on juuri julkistanut vuotuisen pelipalkintogaalansa ehdokkaat. Kärkipaikalla loistaa lokakuussa ilmestynyt Alien: Isolation, joka on kahminut kaikkiaan kuusi ehdokkuutta, muun muassa parhaan pelin ja peli-innovaation ehdokkuudet.

Parhaan pelin tittelistä kilpailee kaikkiaan kuusi ehdokasta:

  • Alien: Isolation
  • Destiny
  • Dragon Age: Inquisition
  • Mario Kart 8
  • Middle-Earth: Shadow of Mordor
  • Monument Valley

Parhaan pelin ehdokkaista suurin yllätys lienee vain iOS:lle ja Androidille julkaistu indie-puzzle Monument Valley, joka on muihin ehdokkaisiin verrattuna aika pieni pelijulkaisu.

Pelien BAFTA-palkintoja jaetaan kaikkiaan seitsemässätoista kategoriassa, joita ovat muun muassa paras pelisuunnittelu, musiikki, tarina ja urheilupeli. Alien: Isolationin jälkeen eniten ehdokkuuksia keräsivät Far Cry 4 ja Monument Valley, joita seurasivat neljällä ehdokkuudella 80 Days, Destiny, Mario Kart 8 ja Middle Earth: Shadow Of Mordor. Täydet ehdokkaat kategorioittain näet tästä (PDF).

BAFTA-palkintoja on jaettu peleille omassa gaalassaan jo vuodesta 2003 lähtien, ja tänä vuonna pelipalkinnot jaetaan torstaina 12. maaliskuuta. Vielä ei ole paljastettu, kuka tai mikä taho tänä vuonna saa BAFTAn arvostetun Fellowship-kunnianimen. Viime vuonna sen sai Rockstar Games ja palkinnon jakoi MGS-guru Hideo Kojima.

BAFTA jakoi elokuvapalkintonsa sunnuntai-iltana palkintogaalassa, joka nähtiin nyt ensi kertaa myös Suomen televisiossa. Vuoden parhaana elokuvana palkittiin Richard Linklaterin ohjaama Boyhood.

Lisää luettavaa