Oi maamme Suomi, synnyinmaa! – Angry Birds -elokuvaa suitsutetaan maailmalla

On yksi suuri suomalainen ilmiö, johon koko maailma on hulluna, mutta jonka suosioon osa suomalaisista tuntuu jo hieman leipiintyneen. Samalla tavalla kuin Suomi vuosituhannen alussa oli synonyyminen Nokialle, on ykkösmyyntivalttimme tätä nykyä addiktiivinen Angry Birds.

Osa ehkä muistaa, että aikanaan puhuttiin myös Angry Birds -elokuvan kehittämisestä. Leffa on edennyt kulisseissa kovaa tahtia, ja hehkutus on nyt alkanut. Muun muassa tuoreesta Pixels-elokuvasta sekä sellaisista elokuvista kuin Frozen ja The Book of Mormon tunnettu Josh Gad on nyt sanonut, että peliin perustuva elokuva tulee olemaan ”yllättävän fiksu ja todella kaunis“.

Angry Birds -pelin juonihan itsessään on lähes olematon, joten moni on varmasti ennakkoon ehtinyt pelätä, että elokuva tulee olemaan samanlaista lisensoitua tuubaa, mihin pelielokuvissa on totuttu. Onneksi nyt näyttäisi siltä, että näin ei ole.

Suomi-filmin ääninäyttelijöiksikin on saatu aikamoinen sakki tähtisadetta. Mukana ovat muun muassa Peter Dinklage (Destiny-pelin Ghost), Jason Sudeikis (We’re the Millers, Kaameat pomot 1 ja 2), Maya Rudolph (Saturday Night Live), Danny McBride (Pineapple Express, Tropic Thunder), Bill Hader (Saturday Night Live, Men in Black 3, Superbad) sekä jo edellä mainittu Josh Gad.

 

Vihaisten lintujen elokuva tulee ulos ensi toukokuussa. Sitten viimeistään näemme, kuinka kaunis ja kuinka fiksu elokuva onkaan kyseessä – vai onko kysee sittenkin vain puolivillaisesta markkinointipuheesta. Peukut pystyyn!