Odotetun kauhupelin Japanin julkaisu peruttiin, koska kehittäjä ei halua sensuroida teostaan raakileeksi – onko tässä vuoden kammottavin pelikokemus?

Näinkin voi käydä.

27.10.2022

The Callisto Protocol jää julkaisematta Japanissa tiukkojen sensuurivaatimusten vuoksi.

Japanissa ikärajoja määrittävä Computer Entertainment Rating Organization (CERO) on tunnetusti vaatimuksissaan tiukka. Nyt The Callisto Protocolin kehittäjätiimi Striking Distance Studios on todennut, että moisiin vaatimuksiin ei ole mahdollista päästä ja liika sensuroiminen ei tarjoaisi pelaajille heidän odottamaansa kokemusta. Ainoaksi vaihtoehdoksi jää siis jättää The Callisto Procotol julkaisematta nousevan auringon maassa – ennakko-ostajat saavat luonnollisesti rahansa takaisin.

Toisinaan Japanissa saatetaan julkaista pelistä kaksi versiota: väkivaltainen ja ei-väkivaltainen. Tällöin yli 18-vuotiaiden pelattavissa oleva ja myös yleensä paremmin kaupaksi käyvä väkivaltainen painos saa kylkeensä ”Z”-luokituksen. Mielenkiintoisen tilanteesta tekee se, että myös tämä ”Z”-versio on sensuroitu länsimaihin nähden.

Muita Japanissa rankasti sensuurin käsiin päätyneitä nimikkeitä ovat muun muassa The Last of Us, Cyberpunk 2077, The Witcher, Uncharted sekä Grand Theft Auto V.

The Callisto Protocol julkaistaan 2. joulukuuta pc:lle sekä Xbox- ja PlayStation-konsoleille.

Lähde: VGC, Twitter @serkantoto

Lisää luettavaa