Nyt on kunnollista – Wanhan ajan koulumatkasimulaattori saapui Steamiin

Oletko aina miettinyt, millaisia vanhempiesi koulumatkat heidän mukaansa todella olivat? Nyt se on mahdollista kokea virtuaalitodellisuudessa.

06.07.2017

Jokainen on kuullut näitä tarinoita. Kuinka nykynuorisolla on niin helppoa, kun vanhempi sukupolvi taittoi koulumatkat suksilla, vesi- räntä- sekä lumisateessa, aina ylämäkeen, susia ja karhuja väistellen. Nyt tämä vanhemman väen valitusvirsi on koettavissa HTC Viven VR-laitteistolla, sillä kotimainen pelistudio Happy Hopgoblin julkaisi heinäkuun alussa pelin nimeltä Uphill Skiing.

YouTube video

Kuten traileristakin kuuluu, peli on hakenut innoituksensa juuri näistä isien ja vaarien omista koulumatkamuistoista. Alkuperäinen idea lähti kuitenkin ylläolevan trailerin taustamusiikista, joka Happy Hobgoblinin mukaan sopi hiihtopeliin kuin nenä päähän. Uphill Skiing lähti muotoutumaan väliprojektina, mutta huomattuaan kuinka hauskaa virtuaalisivakointi oli, päätti studio lähteä tekemään kokonaista peliä hiihdon ympärille.

Peli on saanut lämpimän vastaanoton: ”Tuo teema on iskeny nauruhermoihin aika hyvin ja nyt alakaa tulemaan tube-videoita pelistä”, studiolta kommentoitiin Facebook-haastattelussa.

Happy Hobgoblin sai alkunsa vuoden 2015 Gamelab-tapahtuman jälkimainingeissa. Opintojen päätyttyä seitsemän vastavalmistunutta päätti perustaa oman peliyrityksensä toimitusjohtaja/pelisuunnittelija Samuli Ranisen johdolla. Studio on aiemmin tänä vuonna julkaissut Nyheim -strategialautapelin, joka on saanut myönteisen vastaanoton Steamissa. Tällä hetkellä Happy Hobgoblin työstää Icesolation-nimistä yhteistyökaksinpeliä, missä yritetään pelastaa kaivokseen jumiin jäänyttä kaveria pulasta. Icesolationille ei luvattu varsinaista julkaisupäivämäärää, mutta peli on tarkoitus saada valmiiksi vuoden 2018 ensimmäisellä neljänneksellä.

Uphill Skiing on Steamissa 4,99 euron hintalapulla, mutta peli on vielä parin päivän ajan 10% julkaisualessa.

Lisää luettavaa