Nenäliinat valmiiksi: Isä suunnitteli videopelin lapsestaan, joka menehtyi syöpään 5-vuotiaana

That Dragon, Cancer -indiepelissä kamppaillaan syöpää vastaan, eikä voittoa ole luvassa.

Taidetta on käytetty henkilökohtaisten tunteiden ja traagisten elämäntarinoiden kuvaamiseen läpi historian, mutta videopelien puolella sitä on tähän mennessä nähty harvemmin. Se tekee That Dragon, Cancer -pelistä sitäkin poikkeuksellisemman.

Coloradolaisen Ryan Greenen suunnittelema peli kuvaa hänen oman 5-vuotiaana syöpään kuolleen poikansa elämää. Poika Joel menehtyi aivosyöpään reilu vuosi sitten, maaliskuussa 2014. Pelin tekeminen alkoi kuitenkin Joelin ollessa vielä elossa, jolloin loppukin oli vielä avoin.

”Se ei ole tyypillinen kuvio videopelille,” Green kuvailee Daily Mailin mukaan. ”Yleensä sinulla on tavoite, juokset, pompit ja tapat vihollisia… Saat parempia tuloksia ja pystyt läpäisemään pelin.”

”Me teemme jotain erilaista. Tekemäsi valinnat eivät muuta sitä, kuinka tarina päättyy. Koska lopultakin kerromme tositarinaa. Joel ei selviydy.”

Hyvin rohkean ja erikoisen indiepelin tekemisestä on tuloillaan myös dokumentti Thank You for Playing, jonka alla olevalla trailerilla projektia esitellään tarkemmin. Sen yläpuolelta löydät itse pelin varhaisen teaser-trailerin.

That Dragon, Cancer ilmestyy syksyllä. Lisää projektista voit lukea pelin nettisivuilta.

Lisää luettavaa